Vastgoed Event: Op weg naar een duurzame toekomst

Vastgoed
180/190Plekken zijn bezet
795,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 22 Mrt 2018
Details
Datum Kosten Locatie

Op 29 maart 2018 organiseert CorporatieNL het grootste maatschappelijke vastgoed-event voor woningcorporaties. Met als thema: Duurzaamheid & Innovatie. Een dag waarop iedereen in en rond de corporatiesector samenkomt om kennis en ervaring te delen en nieuwe producten te bekijken. Daar wil je bij zijn!

Wat kun je verwachten?

Duurzaam vastgoed is niet iets dat overvliegt, maar strategische noodzaak. Hoe kunnen we duurzamer ontwerpen, bouwen en renoveren en ervoor zorgen dat gebouwen gebruiksvriendelijk en rendabel blijven? En, hoe kun je ervoor zorgen – ondanks invloed van overheid en gemeente – dat jouw woningaanbod aansluit op de (veranderende) vraag? Hoe je een woningvoorraad creëert die kan inspelen op een onvoorspelbare toekomst? Stuk voor stuk onderwerpen waar we op 29 maart samen met jou graag bij stilstaan.

Voor wie?

Bestuurders, vastgoedmanagers en medewerkers, strategen, assetmanagers, financieel managers, gebiedsregisseurs, beleidsadviseurs, ontwikkelmanagers, portefeuillemanagers, beleggers, adviseurs, projectontwikkelaars.

Voor leden van CorporatieNL is dit event gratis toegankelijk. Zij kunnen ook gratis andere events, trainingen en webinars volgen. Bij aanmelding voor dit event kun je aangeven of je als lid wilt deelnemen of al lid bent.

PE-punten
Bestuurders en RvT-leden ontvangen 5 PE-punten bij deelname aan dit event.

Programma en sprekers (onder voorbehoud van wijzigingen)

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
Opening en welkom door dagvoorzitter - Dr. ing. Jan Veuger MRE FRICS, Lector Public Real Estate
TRENDS EN VISIE
Nieuwe manieren van bouwen - Rob van Kalmthout, commercieel manager Heijmans
Smart Energy Management: bereid je woningvoorraad nu voor op de ambities van de Bouwagenda en het Regeerakkoord - Ben Pol, Manager Business Development/Teamlead MST Smart Cities Benelux ABB B.V.
De praktijk: visie en omgang met duurzaamheidsvraagstukken
Stellingen en discussie met zaal en panel: Anne Wilbers (bestuurder Mooiland), Henk Peter Kip (directievoorzitter Mitros), Peter van Ling (bestuurder Velison Wonen) en Nelleke Nelis (VACpunt Wonen)
Voorstelronde leveranciers
Pauze - Bezoek de Vastgoedbeurs (zie verder op deze pagina voor meer informatie) en volg interessante mini-seminars
INTERACTIEVE SESSIE - Kies uit diverse sessies (zie verder op deze pagina voor meer informatie)
KEYNOTE SPREKER - Prof.dr. P.J. Boelhouwer, hoogleraar Housing systems
Hoe creëer je een woningbeleid dat aansluit op de veranderende woonwensen in Nederland?
Samenvatting en afsluiting door dagvoorzitter
Bezoek de Vastgoedbeurs (zie verder op deze pagina voor meer informatie) en volg interessante mini-seminars

Vastgoedbeurs

Tijdens het VastgoedEvent wordt de centrale hal omgedoopt tot de grootste vastgoedbeurs voor woningcorporaties. Je treft hier diverse organisaties die duurzame en innovatieve producten met interessante vastgoedoplossingen tonen. Zij nodigen je uit om vragen te stellen, producten uit te proberen en als extra de verdiepende mini-seminars te volgen. Vanzelfsprekend is ook de ledenservice van CorporatieNL aanwezig voor al je vragen.

Als deelnemer aan dit event is het mogelijk gratis deel te nemen aan maximaal 2 verdiepende mini-seminars. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per mini-seminar. Meld je nu aan voor dit event en leg jouw keuze vast via een vervolg mail die je van ons uiterlijk 2 weken voor het event ontvangt.

Bekijk hieronder de mini seminars waar je aan kunt deelnemen.
Mini-seminar 1: De toekomst van het asset management bij corporaties – RIGO Research en Advies
Mini-seminar 2: Uw dak onze zorg, vastgoedzorg voor elke gebouweigenaar – Braas Monier Icopal (BMI)
Mini-seminar 3: De eenvoud van de beveiliging van uw appartementencomplexen – Intratone
Mini-seminar 4: Klachten voorkomen tijdens renovatiewerkzaamheden? Simpel! – Easydek
Mini-seminar 5: Smart Energy Management in de praktijk van de Woning Corporatie – ABB Benelux
Mini-seminar 6: Zullen we samen normaal doen over asbest? – Roessen & Roessen
Mini-seminar 7: De Duurzame gebouwschil – IKO
Mini-seminar 8: Van groen naar blauw – ClimaRad
Mini-seminar 9: Duurzaam renoveren van rookgasafvoersystemen in gestapelde bouw – Burgerhout B.V.

Interactieve sessies

Na afloop van de vastgoedbeurs starten de interactieve sessies. Diverse sprekers geven jou als deelnemer de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in nieuwe en innovatieve duurzame ontwikkelingen.

Als deelnemer aan dit event is het mogelijk gratis deel te nemen aan maximaal 1 interactieve sessie. Er is maximaal plek voor 20 deelnemers per sessie. Meld je nu aan voor dit event en leg jouw keuze vast via een vervolg mail die je van ons uiterlijk 2 weken voor het event ontvangt.

Je kunt kiezen uit één van de volgende thema’s:
Sessie 1: De overstap naar zonnestroom: haalbaarheid en voordelen – Huurdakrevolutie (spreker binnenkort bekend)
Sessie 2: Juridische hobbels en oplossingen bij duurzaamheidsprojecten – Dennis Janssen (advocaat) & Tristan Schonis (advocaat) bij MannaertsAppels Advocaten
Sessie 3: Bewoners meebetalen aan verduurzaming, geen probleem! – Bart Geerink (Teammanager projecten) & Marlijn Hemprig (projectleider) bij Intermaris
Sessie 4: Inzet van data voor besluitvorming op duurzaamheid – Ard Kot (consultant Berenschot) & Sietse Jager (projectmanager Vastgoed Talis)
Sessie 5: Eerste ervaringen met het toepassen van waterstof in cv-installaties – Frans Kooiker (directievoorzitter) bij De Woonplaats.
Sessie 6: Nul-op-de-meter – John Goossens (voorzitter) BENG Nederland
Sessie 7: Tot waar loont duurzaamheid bij Woningcorporaties? – Arco Knoester en Francois Longayroux van Itho Daalderop

Banenmarkt Vastgoed

Op initiatief van Public Challengers vindt de eerste Nederlandse Vastgoed Banenmarkt plaats als onderdeel van het event. Diverse toonaangevende aanbieders van vaste en tijdelijke banen zijn aanwezig. Oriënteer je op je toekomst en bepaal welke carrièrestap het best bij jou past.

Wie zijn nog meer aanwezig tijdens het event?

Benieuwd welke collega’s en andere professionals je uit de sector kunt ontmoeten? Zij staan bijvoorbeeld al op de deelnemerslijst!

Talis, Vestia, WVH wonen, Intermaris, De Woonplaats, Velison Wonen, Mooiland, Mitros, Heijmans, Wonen Breburg, Woonforte, Eigen haard,Berenschot, Woonpalet, Via Data, Trivire, Heijmans, Lefier, Pré wonen, cegeka-dsa, Breman, Gemeente Amsterdam, Woonplus Schiedam, Parteon, Stad010, Woonservice Meander, Woonconcept, Groenwest, Woonpartners Midden-Holland, Patrimonium, Mercatus, Wst Barneveld, Zorgpartners Midden-Holland, Jutphaas Wonen, Stek Wonen, Woonmeij, Havensteder en vele anderen.

Met je lidmaatschap. kun je ook alle andere activiteiten bijwonen. Bijvoorbeeld:

Mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties.