Videotraining: basis WMO 2015

Maatschappelijk
Nieuw Inschrijvingen net geopend
595,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 21 Jul 2020
Details
Datum Kosten Locatie

Voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voeren gemeenten de regie, zij bepalen wat wel en niet kan. En jij hebt daar in je werk mee steeds vaker mee te maken. Daarom is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn van de WMO 2015.

Inhoud van de training

Na deze videotraining ben je op de hoogte van de hoofdlijnen van het stelsel van wonen, zorg en welzijn. Je kent de (on)mogelijkheden die er binnen de WMO zijn die voor jou van belang zijn. Je leert hoe je de lokale verschillen kunt ontdekken en hoe je hiermee om kunt gaan. Wanneer moet iemand verhuizen of kan er toch een traplift geplaatst worden? Wanneer is de woningaanpassing nou eigenlijk voor rekening van de gemeente en wanneer voor de corporatie? Wie zorgt voor de opslagruimte voor de scootmobiel? Waarom krijgt de inwoner die overlast veroorzaakt in de wijk geen begeleiding? Hoeveel eigen bijdrage moet de huurder betalen?

Programma

Tijd Onderwerp
1. Inhoud van de WMO
2. Hoofdtaken van gemeente en corporatie
3. Persoonsgebonden budgetten
4. Woningaanpassingen
5. Samenvatting

Voor wie?

Deze videotraining is bestemd voor corporatiemedewerkers zoals woonconsulenten en beleidsmedewerkers die in hun dagelijks werk te maken hebben met de WMO en met mensen die zorg nodig hebben. Je wilt inzicht en handvatten hebben om de reikwijdte te kunnen bepalen van zowel de corporatie als de gemeente binnen de WMO.

Aanmelden voor de training

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan deze training deelnemen. Zij kunnen ook gratis andere trainingen en events volgen.