Waardecreatie met data

Digitaal
Nieuw Inschrijvingen net geopend
595,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 08 Apr 2021
Details
Datum Kosten Locatie

Deze training zit momenteel helemaal vol. Maar schrijf je gerust in, dan plaatsen we jou op de wachtlijst of we komen snel met een goed alternatief. Leden van CorporatieNL hebben daarbij altijd voorrang.

Big Data werd lange tijd gezien als een hype, maar is eigenlijk niet meer weg te denken uit de huidige informatiemaatschappij. Onder invloed van de steeds verdergaande digitalisering van de samenleving groeit de data die organisaties genereren enorm. Goed gebruik hiervan kan enorme voordelen opleveren. Maar dat is, door de vele beschikbare bronnen en de groeiende complexiteit, niet altijd even makkelijk. Hoe ga je om met data binnen jouw organisatie en hoe zorg je er voor dat je de waarde kunt benutten?

Inhoud van de training

De training heeft als doel je kennis bij te brengen over Big Data, maar je ook vooral de praktische kant van data en data-analyse te laten ervaren. Hiernaast zullen we de datavolwassenheid van jouw eigen organisatie toetsen en in een practicum de eerste stappen naar de ontwikkeling van een datastrategie roadmap zetten.

We brengen Big Data terug naar de dagelijkse realiteit van jouw organisatie en laten je de meerwaarde van data zien op basis van eigen praktijkvoorbeelden uit publieke en private sector.

Programma

Tijd Onderwerp
1. Big Data Fundamentals (Inspiratie)
2. Maturity Assessment
3. ‘Big’ Data Project
A. Vraag articulatie
B. Data (selectie)
C. Data Integratie
D. Analyse en Visualisatie
E. Uitkomsten presenteren
4. Ontwikkeling Data Strategie/Roadmap (practicum)
5. Presentatie & Vragen

Trainers

Marten Middendorp
Marten MiddendorpPartner bij Republiq

Over Marten

Marten is oprichter van Republiq, een vernieuwend adviesbureau dat volop inzet op big data. Daarbij heeft hij veel kennis van de sector die nodig is om ongeordende data om te zetten naar sturingsinformatie.

Voor wie?

Deze 1-daagse training is bestemd voor professionals die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van ‘Big Data’ voor de eigen organisatie.

Aanmelden voor de training

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan deze training gratis deelnemen. Zij kunnen ook gratis andere trainingen en events volgen.