Webinar Circulair Wonen

Vastgoed
Nieuw Inschrijvingen net geopend
595,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 11 Nov 2020
Details
Datum Kosten Locatie

We staan aan de vooravond van belangrijke veranderingen in verduurzamen. Want we moeten keuzes maken. Is onze bewoner belangrijker dan onze aarde of gaat dat samen? En moeten we zelf de regie pakken zoals bijvoorbeeld corporatie de Alliantie doet of wachten we totdat gemeenten, leveranciers en bewoners zover zijn dat ze ons tempo kunnen bijhouden? Een ding staat in ieder geval vast, we moeten vooruit. Maar hoe?

Wat je kunt verwachten

Nederland moet in 2050 circulair zijn. En de ambitie is dat al in 2030 het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd is. Ook de nieuwbouw, onderhoud en renovatie bij onze corporaties gaat circulair. Hoe doen we dat en wat is er al mogelijk?

In aanloop naar het event Dilemma’s in Duurzaamheid geven corporatiebestuurder Albert Gielink (directeur-bestuurder De Woonschakel) en Ala Hussin (director Rockwool) als schot voor de boeg in 1 uur hun visie op de opgave die er ligt. En we vragen jou om mee te praten en misschien zelfs jouw voorbeelden te delen.

Want circulair bouwen is een must, maar is woongenot niet minstens zo belangrijk? We nodigen je uit om te kijken, luisteren, reageren en met beiden in gesprek te gaan om nieuwe inzichten op te doen en te delen. De interactieve webinar staat onder leiding van Sandra Frenaij, manager bij CorporatieNL, die jouw vragen en reactie tegemoet ziet.

Programma

Tijd Onderwerp
Opening en welkom
Van Circulair Bouwen naar Circulair Wonen
De bewoner eerst of de opgave eerst
Praktijkcase: De Woonschakel
De corporatie heeft een innovatief project gerealiseerd dat energieneutraal, duurzaam, circulair en betaalbaar is. Hoe is dit aangepakt?
Duurzame stellingen: we bespreken samen met alle deelnemers de 5 belanrgijkste aspecten van circulariteit. Je kunt reageren door te stemmen of door mee te praten.
Welke stappen moeten we nu zetten?
Samenwerking: relevante partijen, belangen kennen, regie pakken en aan de slag gaan
Samenvatting en afsluiting

Deelnemers

Als je te maken hebt met verduurzaming, circulair bouwen, wonen, CO2-neutraliteit, klimaat of bewonersbeleid in jouw organisatie dan is deze webinar echt iets voor jou. Ook als je gewoon meer wilt weten over hoe anderen hiermee omgaan dan ben je natuurlijk welkom. De deelnemers aan deze webinar zijn:

  • vastgoedmanagers, assetmanagers, portefeuillemanagers
  • medewerkers vastgoed, makelaars, duurzaamheid
  • duurzaamheidsmanagers
  • projectleiders, ontwikkelmanagers
  • strategen, beleidsadviseurs
  • bestuurders, directieleden, toezichthouders
  • managers en medewerkers van andere organisaties zoals kennisinstituten, gemeente, adviseurs en marktpartijen

Aanmelden

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan deze webinar deelnemen. Zij kunnen ook alle andere bijeenkomsten, events en trainingen volgen. Niet-leden betalen een eenmalige toegangsprijs.

Klik op de knop hieronder en wees erbij.