Event: Wonen & Zorg voor Iedereen

Maatschappelijk
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 09 Okt 2023
Details
Datum Kosten Locatie

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor dit event. Laat je gegevens achter om op de wachtlijst plaats te nemen.
----------
Steeds meer organisaties lukt het om het toekomstige Wonen & Zorg prima te realiseren. Ondanks alle uitdagingen en drempels. Tijdens deze bijeenkomst ervaar je hoe zij dat doen, waar ze rekening mee houden en hoe zij samenwerken. Je praat ook mee over de oplossingen die je zelf ziet. Want wat is ervoor nodig om Wonen & Zorg voor iedereen in 2030 op orde te hebben? Hier moet je bij zijn.

Aanleiding
Nederland vergrijst en groeit. Het aantal zelfstandig wonende ouderen is in 2040 twee keer zo groot als nu. Tegelijk neemt het aantal jongeren met een zorgvraag flink toe. Maar onze zorgvoorzieningen blijven achter. Het is sowieso een uitdagende tijd voor ons allemaal. We hebben te maken met stijgende kosten voor energie, bouw en grond. En denk ook aan personele tekorten waardoor de zorg uit wijken, dorpen en steden dreigt te verdwijnen. Toch slagen sommigen erin om succesvol te zijn. Wat is hun geheim?

Wat je leert
Na afloop van deze bijeenkomst heb je de antwoorden en visies waarmee je het Wonen & Zorg succesvol kunt organiseren. Laat je inspireren door de kennis van experts over nieuwe concepten, samenwerkingen met partners en integrale aanpakken.

Centrale vragen
Tijdens deze bijeenkomst vinden we met elkaar de antwoorden op de centrale vragen “Wat is ervoor nodig om Wonen & Zorg voor iedereen in 2030 op orde te hebben? En hoe kunnen we dat met elkaar organiseren?”

Programma

Tijd Onderwerp
INLOOP
WELKOM door Tino Meijn, directeur CorporatieNL
OPENING door dagvoorzitter Fadime Örgu, lid Maatschappelijke Commissie CorporatieNL
ONTWIKKELINGEN & UITDAGINGEN door Hans Adriani, bestuurlijk aanjager wonen welzijn zorg voor ouderen - belangrijke ontwikkelingen die we positief kunnen inzetten om wonen & zorg voor iedereen mogelijk te maken. En de uitdagingen die we moeten oppakken.
DIALOOG – In deze dialoog maken we met elkaar de gezamenlijke uitdaging helder. Praat mee en licht je mening toe.
KORTE PAUZE
VISIE & OPLOSSING - HET NIEUWE WONEN & ZORG VOOR IEDEREEN door Masi Mohammadi (Lector Architecture in Health HAN) - Tijdens dit onderdeel stappen we van het nu naar de toekomst in 2030. Hoe kunnen ervoor zorgen dat woonomgevingen aansluiten op wat mensen willen, kunnen en nodig hebben? Niet alleen voor zorgbehoevenden, maar voor iedereen. Masi laat zien hoe dat kan.
SUPERBRAINSTORM – Er zijn meer oplossingen nodig die ons dichterbij het Wonen & Zorg voor iedereen brengen. Welke oplossingen zijn er vanuit jouw organisatie en expertise te bedenken. Waarmee kun jij aan de slag?
DIALOOG – Tijd om over te gaan tot actie. In groepen gaan we uiteen om de oplossingen die er liggen concreet te maken.
GETTING THE PICTURE - De onderdelen uitdaging, oplossing en actie komen samen. We malen concreet wat we na vandaag kunnen doen, welke samenwerkingen we aan willen gaan en welke resultaten we daarmee kunnen halen.
GROEPSFOTO - Met alle deelnemers die de missie Een Thuis voor Iedereen in 2030 steunen.
LUNCH
EINDE BIJEENKOMST

Deelnemers
Tijdens de bijeenkomst ontmoet je andere leden van CorporatieNL die werken bij woningcorporaties, gemeenten, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en zorgorganisaties.

PE punten
Door deze bijeenkomst bij te wonen heb je als bestuurder recht op 4 PE-punten.

Aanmelden
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor dit event. Laat je gegevens achter om op de wachtlijst plaats te nemen. Zodra er een plek beschikbaar komt krijg je spoedig bericht van ons. Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.