Woon Event: Professionaliseer het wonen

Maatschappelijk
70/150Plekken zijn bezet
630,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 25 Sep 2018
Details
Datum Kosten Locatie

De veranderingen in het Nederlandse woonlandschap gaan razendsnel. Er wordt daarom anno 2018 nogal wat gevraagd van jou als corporatiemedewerker. Op 2 oktober gaan we daarover samen in gesprek tijdens hét Woon Event voor corporaties. Luister naar collega-corporaties, deel je ervaringen en laat je inspireren en informeren. Kies je voor de mens of het vastgoed?

Wat we bespreken..

Zouden microwoningen een oplossing kunnen zijn voor huisvesting van ouderen? Hoe kunnen we met elkaar de groeiende schuldenproblematiek aanpakken? Zijn personen met verward gedrag eigenlijk wel jouw verantwoordelijkheid?

De maatschappij verandert steeds sneller. Om ook in de toekomst goede woningen in fijne buurten te kunnen blijven bieden tegen de laagste kosten en lasten, is het noodzakelijk dat elke corporatie zich aanpast aan de veranderende omstandigheden. Dat vraagt naast professionele vastgoedsturing en financiële sturing ook om een professionaliseringsslag in het wonen.

Zijn dit de onderwerpen die in jouw dagelijkse werk voorkomen? En ben je op zoek naar antwoorden en nieuwe inzichten? Meld je aan!

Bekijk hieronder wat je tijdens deze dag allemaal kunt verwachten.

Programma en sprekers (onder voorbehoud van wijzigingen)

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
Opening en welkom door dagvoorzitter - Ronald Camstra, directeur Wonen & Vastgoed bij Pré Wonen
Maatschappelijke trends en visie op wonen - Prof. Jeanet Kullberg, Sociaal Cultureel Planbureau
Overlast door verwarde personen: aanpak en preventie - Schakelteam Personen met Verward Gedrag
Voorstelronde kennispartners en innovatiepartners Smart Home
INTERACTIEVE SESSIE - Kies uit diverse sessies (zie verder op deze pagina voor meer informatie)
Pauze - Bezoek het Innovatieplein Smart Homes
KEYNOTE SPREKER
Goed wonen: een professionele uitdaging - Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur Rochdale
Paneldiscussie met corporatie, gemeente en schuldeisers over de aanpak van armoede in Nederland: ‘het brengt veel, maar vraagt ook veel.'
Stellingen en discussie met zaal en panel: Sandra van Gaalen (directeur Maatschappelijk Presteren bij Lefier), Mark Koetsier (projectleider bij gemeente Zaanstad), Femke Sybrandi (manager Wijken en Beleid bij Havensteder)
Afsluiting door dagvoorzitter
Praktische parallelsessie Klantgerichte Corporatie - feedback en praktijkvertaling door K2 Marketing
Bezoek Innovatieplein Smart Homes + netwerkborrel

Ga deze uitdaging aan en zet de stap naar de future-proof corporatie. Ga op 2 oktober in gesprek met deze experts en andere corporaties tijdens het Woon Event. Ja! Ik wil deze presentaties niet missen.

Je eigen unieke programma – kies jouw interactieve sessie

In deze sessie ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in een bepaald thema of nieuwe ontwikkeling. Diverse experts geven jou de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. Hier kun je tevens alle hoe-vragen stellen aan de kennis- en innovatiepartners van CorporatieNL.

Besluit alvast aan welke interactieve sessie jij kosteloos deel wilt nemen. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per sessie, kies dus snel! Je voorkeur kun je doorgeven via een formulier door te klikken op een van de sessies.

Je kunt kiezen uit één van de volgende thema’s:

  1. Waarom Co-Making?
  2. Hoe zorg je voor een gezond binnen klimaat in een NOM woning?
  3. Is volledig gasloos wonen mogelijk?
  4. Praktische tips & middelen voor langer zelfstandig thuiswonen.
  5. Veilig wonen: van buiten naar binnen
  6. Zo inspireer je bewoners met gasloos koken
  7. Workshop: omgaan met verwarde personen i.c.m. handboek Verward Gedrag

Innovatieplein Smart Homes & Matchmaking Meetingpoint

Corporaties zullen bewoners steeds meer moeten helpen met de volgende aspecten: veiligheid, comfort, gezondheid en betaalbaarheid
 . De slimme innovaties die je tijdens je bezoek aan het Innovatieplein tegenkomt, kunnen vandaag de dag al helpen.

Ontdek het met onze speciale matchmaking-plattegronden
Volg de route, ontmoet experts en leer!
Onze partners vertellen hoe ze bovengenoemde aspecten naar de praktijk vertalen en hoe zij verder bijdragen aan relevante corporatievraagstukken zoals het nieuwe wonen, duurzaamheid, zorg en financiering. Je treft innovatieve producten of diensten en we nodigen je uit om vragen te stellen.

Praktische parallelsessie Klantgerichte Corporatie

Iedereen volgt één van de twee parallelsessies ‘Klantgerichte Corporatie’ van onze experts K2 Marketing. Je ontvangt tips wat je het beste kunnen doen in de huidige situatie en een overzicht van wat ervoor nodig is om verder vooruit te komen. Na het maken van de test krijg je dus als deelnemer tijdens het Woonevent op een serveerblaadje geserveerd waar nog aan gewerkt moet worden en waar de groeimogelijkheden liggen.

Test uitslag ad hoc en experimenteel: Van buiten naar binnen, klantgerichtheid begint met klantinzicht
Testuitslag functioneel en transformatie: Klantreizen? Implementeren!

Aan welke sessie je deelneemt volgt uit de klantstrategie-test. Doe de test om te weten in welke sessie je wordt ingedeeld.

Wie zijn nog meer aanwezig tijdens het event?

Benieuwd welke collega’s en andere professionals je uit de sector kunt ontmoeten? Zij staan bijvoorbeeld al op de deelnemerslijst!

Woonvisie, Woonlinie, Thuisvester, Woonconcept, Stad010, Lefier, Mooiland, Talis, Woonforte, Hemmink, Havensteder, Rochdale, Gemeente Zaanstad, Vivare, Woningnet, Eemland Wonen, Pré Wonen en vele anderen.

Ik kom ook, zet mij op de deelnemerslijst!

Voor wie?

Dit event is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van wonen, maatschappelijke ontwikkelingen, het sociale domein, leefbaarheid, verduurzaming, veiligheid, toezicht en handhaving bij woningcorporaties, gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen.

Als aangesloten deelnemer (lid)  van CorporatieNL is dit event gratis toegankelijk. Bij aanmelding voor dit event kun je aangeven of je als lid wilt deelnemen of dat je al lid bent. Dat is goedkoper, makkelijker en beter.

PE-punten
Bestuurders en RvC-leden ontvangen 5 PE-punten voor deelname aan dit event.

We raden je aan om ook de volgende activiteiten te volgen. Deze kennis en vaardigheden helpen je verder en zijn inbegrepen in het lidmaatschap.

Mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties