Woon Event: Professionaliseer het wonen

Maatschappelijk
47/150Plekken zijn bezet
795,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 14 Jun 2018
Details
Datum Kosten Locatie

De veranderingen in het Nederlandse woonlandschap gaan razendsnel. Er wordt daarom anno 2018 nogal wat gevraagd van jou als corporatiemedewerker. Op 21 juni gaan we daarover samen in gesprek tijdens hét Woon Event voor corporaties. Luister naar collega-corporaties, deel je ervaringen en laat je inspireren en informeren. Kies je voor de mens of het vastgoed?

Wat kun je verwachten?

We hebben een keynote spreker en we behandelen trends, visies en praktijkvoorbeelden uit de sector. Vanzelfsprekend ga je ook – tijdens een interactieve sessie of mini-seminar – zelf aan de slag met de vertaling naar joúw praktijk. Vergeet niet om het Innovatieplein te bezoeken en ga in gesprek met toonaangevende dienstverleners over jouw uitdagingen.

Waarom deelnemen?

De maatschappij verandert steeds sneller. Om ook in de toekomst goede woningen in fijne buurten te kunnen blijven bieden tegen de laagste kosten en lasten, is het noodzakelijk dat elke corporatie zich aanpast aan de veranderende omstandigheden. Dat vraagt naast professionele vastgoedsturing en financiële sturing ook om een professionaliseringsslag in het wonen.

Ga deze uitdaging aan en zet de stap naar de future-proof corporatie. Ga op 21 juni in gesprek met experts uit de sector en andere corporaties tijdens het Woon Event. Zouden microwoningen een oplossing kunnen zijn voor huisvesting van ouderen? Hoe kunnen we met elkaar de groeiende schuldenproblematiek aanpakken? Zijn personen met verward gedrag eigenlijk wel jouw verantwoordelijkheid?

Voor wie?

Dit event is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van wonen, maatschappelijke ontwikkelingen, het sociale domein, leefbaarheid, veiligheid, toezicht en handhaving bij woningcorporaties, gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen.

Als aangesloten deelnemer (lid)  van CorporatieNL is dit event gratis toegankelijk. Bij aanmelding voor dit event kun je aangeven of je als lid wilt deelnemen of dat je al lid bent. Dat is goedkoper, makkelijker en beter.

PE-punten
Bestuurders en RvC-leden ontvangen 5 PE-punten voor deelname aan dit event.

Programma en sprekers (onder voorbehoud van wijzigingen)

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
Opening en welkom door dagvoorzitter - Yves Vermeulen, De Vernieuwde Stad
Maatschappelijke trends en visie op wonen - Prof. Jeanet Kullberg, Sociaal Cultureel Planbureau
Overlast door verwarde personen: aanpak en preventie - Schakelteam Personen met Verward Gedrag
Paneldiscussie met corporatie, gemeente en schuldeisers over de aanpak van armoede in Nederland: ‘het brengt veel, maar vraagt ook veel.'
Stellingen en discussie met zaal en panel: Sandra van Gaalen (directeur Maatschappelijk Presteren bij Lefier), Mark Koetsier (projectleider bij gemeente Zaanstad), Femke Sybrandi (manager Wijken en Beleid bij Havensteder)
Voorstelronde leveranciers
Pauze - Bezoek het Innovatieplein Smart Homes en volg interessante mini-seminars
Officiële overhandiging handboek Aanpak Overlast Verward Gedrag
KEYNOTE SPREKER
Goed wonen: een professionele uitdaging - Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur Rochdale
INTERACTIEVE SESSIE - Kies uit diverse sessies (zie verder op deze pagina voor meer informatie)
Officiële lancering GemeentenNL - het nieuwe zusje van CorporatieNL
Praktische parallelsessie Klantgerichte Corporatie - feedback en praktijkvertaling door K2 Marketing
Bezoek Innovatieplein Smart Homes + netwerkborrel

Innovatieplein Smart Homes

Tijdens het event wordt de centrale hal omgedoopt tot Innovatieplein Smart Homes voor woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen. Je treft hier diverse organisaties die innovatieve producten of diensten tonen. Zij nodigen je uit om vragen te stellen en als extra de verdiepende mini-seminars te volgen. Voorafgaand aan het event kun je je hiervoor inschrijven. Vanzelfsprekend is ook de ledenservice van CorporatieNL aanwezig voor al je vragen.

Interactieve sessies

Na afloop van het plenaire programma starten de interactieve sessies. Diverse sprekers geven jou als deelnemer de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in een bepaald thema of nieuwe ontwikkeling.

Als deelnemer aan dit event is het mogelijk gratis deel te nemen aan 1 interactieve sessie. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers per sessie. Meld je nu aan voor dit event en leg jouw keuze vast via een vervolg mail die je van ons uiterlijk 2 weken voor het event ontvangt.

Je kunt kiezen uit één van de volgende thema’s:

  1. Voorkom huurachterstanden met de Voorzieningenwijzer
  2. Big Data en sociaal beheer
  3. Schuldhulpverlening: een preventieve aanpak
  4. Voorbeeld van een Magic-Mix woonproject
  5. Kleiner wonen – de groeiende tinyhousebeweging
  6. Workshop: omgaan met verwarde personen i.c.m. handboek Verward Gedrag

Praktische parallelsessie Klantgerichte Corporatie

Kom je naar het Woonevent? Dan helpen onze experts, zoals die van K2 Marketing,  jou tijdens de parallelsessies – op basis van de antwoorden van deze test – de theorie in de praktijk toe te passen. Je ontvangt daarbij tips wat je het beste kunnen doen in de huidige situatie en een overzicht van wat ervoor nodig is om verder vooruit te komen. Na het maken van de test krijg je dus als deelnemer tijdens het Woonevent op een serveerblaadje geserveerd waar nog aan gewerkt moet worden en waar de groeimogelijkheden liggen.

Doe de test om te weten in welke sessie je wordt ingedeeld.

Wie zijn nog meer aanwezig tijdens het event?

Benieuwd welke collega’s en andere professionals je uit de sector kunt ontmoeten? Zij staan bijvoorbeeld al op de deelnemerslijst!

Woonvisie, Woonlinie, Thuisvester, Woonconcept, Stad010, Lefier, Mooiland, Talis, Woonforte, Hemmink, Havensteder, Rochdale, Gemeente Zaanstad, Vivare, Woningnet, Eemland Wonen en vele anderen.

We raden je aan om ook de volgende activiteiten te volgen. Deze kennis en vaardigheden helpen je verder en zijn inbegrepen in het lidmaatschap.

Mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties