Workshop Anders Bouwen en Wonen

Vastgoed
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 15 Nov 2023
Details
Datum Kosten Locatie

Er is meer dan voldoende vraag naar nieuwe woningen. Is er ook voldoende capaciteit om deze woningen te realiseren? Wellicht helpt innovatie met nieuwe woonvormen en technieken. Waar wachten we nog op, zou je zeggen. De praktijk blijkt weerbarstiger dan de theorie. En toch blijkt uit allerlei initiatieven dat er meer mogelijk is dan we denken. Met als quote "alleen ga je harder, samen kom je verder" organiseren we een workshop om de mogelijkheden in kaart te brengen en haalbare oplossingen in gang te zetten.

Centrale vraag

Hoe kunnen we de vraag naar woningen en de bouwcapaciteit op zo’n manier met elkaar in balans brengen dat we nieuwe, duurzame en flexibele woonoplossingen de ruimte geven die nodig is om ervoor te zorgen dat in 2030 iedereen in Nederland een thuis heeft?

Deelnemers

Deze workshop is alleen bedoeld voor bestuurders en directieleden. Als deelnemers zijn dan ook aanwezig corporatiebestuurders, bouwers, ontwikkelaars, financieel experts, beleggers en gemeentelijke directie. De workshop staat onder leiding van Roel Koster, senior consultant bij Arcadis Nederland.

Huiswerk

Deelnemers krijgen als voorbereidend huiswerk de opdracht om 1 grootste succes en (als je durft) ook 1 mislukking te delen.

Werkvorm

Het wordt een workshop waarbij we bespreken wat nu echt belangrijk/urgent is en waarom dat zo is. Vervolgens komt de vraag op tafel onder welke afspraken we onze handtekening durven zetten. De opbrengst is een set afspraken of intenties waar iedereen achter staat en een eigen rol in heeft.

Waarom deelnemen

Er is een groot probleem in Nederland waarvoor bestaande oplossingen onvoldoende blijken te werken. Dat heeft gevolgen voor al die mensen waar je om geeft. En dat gaat verder dan familie, vrienden en buren. Juist professionals kunnen het verschil maken, jij kunt het verschil maken. Daarom hebben we ook jouw manier van kijken nodig. Wees erbij en denk met ons mee.

Locatie, datum, tijdstip

Woensdag 15 november van 10.00 – 12.00 uur in Utrecht.

PE Punten

Met het bijwonen van deze workshop ontvang je als bestuurder 2 erkende PE-punten.

Verslag

Er komt een kort geanonimiseerd verslag waarin de besproken oplossingen staan en wat anderen hiervan kunnen leren. Daardoor kan de discussie in alle openheid plaatsvinden.

Aanmelden

Alleen leden van CorporatieNL kunnen deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.