Titel

Wat zijn betaalbare opties om Nederland aardgasvrij te maken?

Waar gaat de sessie over?

Nederland gaat van het aardgas af. De eerste wijkgerichte aanpakken zijn in volle gang. Om tot een betaalbaar aanbod te komen met een haalbare business case, zijn nu nog vaak subsidies nodig. Instrumenten om dat te veranderen laten waarschijnlijk enkele jaren op zich wachten.

Hoe bereid je je als corporatie voor op zo’n wijkgerichte aanpak, samen met partijen als gemeenten en energieleveranciers? Welke aardgasvrije opties zijn het meest betaalbaar voor jou en voor je huurder? Hoe maak je nu keuzes, zonder dat je de oplossingen van de toekomst al weet?

Wat ga je leren?

Over Morgen neemt je mee in de wereld van de aardgasvrije wijken. Welke aardgasvrije opties worden het meest in praktijk gebracht en waarom? Hoe komt het dat het zo lastig is om betaalbaarheid te realiseren? En welke ontwikkelingen die aardgasvrije wijken wél betaalbaar kunnen maken verwachten we?

Na deze sessie weet je waarom het Ministerie van BZK aardgasvrije proeftuinen subsidieert, weet je wat gebouwgebonden financiering en uniforme tarieven voor warmtenetten zijn en weet je hoe je investeringen aan je vastgoed afstemt met de transitie naar aardgasvrij.

Sessieleider: Over Morgen

Hoe kun je deelnemen?

Volg de interactieve sessie tijdens het Vastgoed Event om:
Tijd ronde 1 11:30 – 12:15 uur
Tijd ronde 2 13:15 – 14:00 uur