Corporatie Contacten: 500 waardevolle organisaties

Corporatie / 17 juli 2023
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

De adresgids Corporatie Contacten is verschenen. Met deze gids laten wij zien wie allemaal actief zijn rondom het thema “een thuis voor iedereen.” Wie zijn de corporaties, marktpartijen en maatschappelijke organisaties die ertoe doen in de grote opgave waar we samen voor staan? Het resultaat is deze gids met 500 corporatie contacten. Dat helpt je om die organisaties te vinden die jou verder kunnen helpen. En die ons allemaal helpen bij het zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030.

Keerpunt

We staan op een keerpunt in onze maatschappij. De ongelijkheid neemt op alle fronten toe: bezit, kennis, gezondheid, wonen, werken. Tegelijk bevinden we ons in een samenleving waarin de roep om inclusiviteit en diversiteit groeit en waar op hetzelfde moment de gemeenschappelijkheid verdwijnt door versplintering in politiek, extreme belangengroepen en het geloven in parallelle werkelijkheden.

Elkaar vinden

Ondertussen weten we elkaar steeds moeilijker te vinden, want onze organisatiegraad ligt op een historisch laag niveau: het aantal leden van brancheorganisaties, vakbonden, politieke partijen, omroepen, sportclubs, zelfs de wegenwacht is nog nooit zo laag geweest.

En dat werkt door in onze professionele wereld van huisvesters, beleids- makers, verzorgenden, technologen, ondernemers. Wij zien de gevolgen van de veranderende maatschappij. Zowel van de schaduwzijden maar gelukkig ook van de kansen die dat oplevert. Want we kunnen en moeten opnieuw nadenken over welke betekenis we hebben en hoe wij betere verbindingen binnen de snel veranderende maatschappij kunnen maken. Hoe vind je elkaar?

Adressengids opvragen

CorporatieNL-leden kunnen de adressengids Corporatie Contacten  gratis downloaden in de nieuwe kennisbank.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief dit boek. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en commissies.