Corporatie Thius kiest voor digitale sluiting

/ 07 mei 2021
Ferry Nekkers
Ferry Nekkers
Country Manager, iLOQ

Ronald Scholtus, werkvoorbereider en contractbeheerder van corporatie Thius uit Tiel heeft zijn keuze gemaakt. Voor het nieuwbouw appartementencomplex Westlede was uitbreiding van het huidige sluitsysteem niet mogelijk op het moment dat het project al in de turnkey fase zat. Hij moest daarom een snelle beslissing nemen.

Na een kort en gedegen marktonderzoek van diverse toegangscontrolesystemen viel de keuze op iLOQ. Scholtus zegt daarover: “Onze partner partner leverde binnen 5 werkdagen de sleutels en cilinders wat een aanzienlijk kortere doorlooptijd is dan het vorige systeem. Die doorlooptijd is inclusief voorbereidend werk en implementatie van de lokale partner, dat is tijdens de lockdown best een snelle levering. Onze lokale partner heeft sleuteluitgifte op zich genomen om ons als klant te ontzorgen.”

Inmiddels ervaart Thius de voordelen van het overbodig zijn van een sleutelcertificaat. Scholtus: “Met iLOQ  kun je makkelijk ongeprogrammeerde componenten toevoegen. Met een sleutelcertificaat dient er een kopie van toegevoegd te worden in de bestelling van nieuwe cilinders of sleutels. Deze worden dan geproduceerd bij de desbetreffende leverancier, met extra levertijd. Ook was de slag tussen uitbreiding en programmering gemakkelijk. Producten worden ongeprogrammeerd ingekocht bij een partner van iLOQ en op locatie in het digitale sluitsysteem toegevoegd, door de klant zelf of via de partner. Veel eenvoudiger kunnen we veilig niet maken.”