Het verschil maken bij het bouwen en ontwikkelen van een thuis

Maatschappelijk / 03 juli 2023
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Een toenemend aantal mensen heeft geen thuis. Zij hebben niet die plek waar ze fijn wonen in een stimulerende omgeving en een prettige buurt. Dit kunnen we niet laten gebeuren in een beschaafd land als Nederland, want het leidt tot ontwrichting, oneerlijkheid en achterstand. Moeten we daarom alleen maar meer huizen bouwen of is het beter om te zorgen voor meer thuizen? Wij denken het laatste.

Verschil maken

De oorzaken van de soms gigantische verschillen tussen mensen met en zonder een thuis kennen we allemaal. En laten we eerlijk zijn, de oplossingen die tot nu toe zijn bedacht werken onvoldoende. Want het probleem is groter dan ooit. Maar accepteer je dat het is zoals het is? We kunnen wél het verschil maken als we dat willen. Ook voor jouw familie, kinderen, ouders, vrienden en iedereen waar je om geeft.

Jouw vuur

Het is makkelijk om bij de pakken neer te gaan zitten. Om te denken dat je er ook niets aan kunt doen. Om te verwijzen naar de regels waar we ons aan moeten houden of te denken dat het niet anders kan omdat er al zoveel is geprobeerd of omdat we het al zo druk hebben. Maar is dat waarom we het werk doen dat we doen? Is dat waarom je ooit vol vuur begon aan je persoonlijke overtuiging dat jij het verschil kunt maken? Je ambitie staat vast en zeker niet op de waakvlam, maar is misschien wel iets getemperd in de tijd. Laat die vlam maar weer oplaaien, want mensen rekenen op ons, ook op jou.

Verander de regels

We kunnen niet accepteren dat de situatie is zoals deze is. Dat we als een robot plichtmatig doorgaan met wat we zoal doen en proberen brandjes te blussen waar dat kan. Want het kan ook anders. Samen kunnen we regels veranderen, de bouw versnellen, mensen opvangen, geluk delen, buitengewone vooruitgang boeken. Het is onze grotere maatschappelijke opdracht om er te zijn voor al diegenen die op ons rekenen, voor wie we er willen zijn en allen die ons hard nodig hebben voor een eigen thuis.

Het echte verschil

CorporatieNL zet zich dag en nacht in om het verschil te maken. We verbinden alle partijen en mensen in Nederland op het doel “een thuis voor iedereen in 2030.” We laten zien hoe succesvolle samenwerkingen eruit kunnen zien. We onderzoeken met onze leden waarom sommigen wel een thuis hebben en anderen niet en we bedenken oplossingen voor knelpunten. En die pakken we vervolgens aan.

Dat doen we in onze commissies, tijdens bijeenkomsten, door trainingen te verzorgen, door boeken te schrijven en door onze invloed aan te wenden op plekken en bij organisaties die ertoe doen. Dat doen we voor jou en alle mensen om wie jij echt geeft. Daarom willen we je meenemen in onze gezamenlijke reis. Want samen kunnen we wél wat doen. Samen kunnen we wél vlammen. Samen kunnen we wél zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030.

Ledenplatform

Dit artikel is een hoofdstuk uit het verslag van het event “Bouwen en ontwikkelen van een thuis” dat op 9 maart 2023 plaats vond. Je leest het volledige en rijk geïllustreerde verslag van maar liefst 40 pagina’s in het ledenplatform. Daar log je in met je zakelijke e-mailadres en klikt vervolgens door naar de kennisbank.