Een mooiere samenleving maak je samen!

Maatschappelijk / 06 juni 2019
Rob Uytdewilligen
Rob Uytdewilligen
Directie AGIN Timmermans,

Op initiatief van woningcorporatie Stadlander wordt Hotel la Pucelle gebouwd. Geen echt hotel, maar een maatschappelijk project dat mensen verrast en verbindt. Een plek waar lokaal talent laat zien wat ze in huis hebben.

In een wervelende show op 15 en 16 juni 2019 wordt het verhaal van Hotel la Pucelle verteld in Theater de Maagd in Bergen op Zoom. Échte verhalen van échte mensen. De bewoners uit de wijken waar Stadlander actief is worden op een bijzondere manier met elkaar verbonden door muziek, dans en zang. Door middel van auditierondes in de wijken gaat het hotel op zoek naar mensen met een bijzonder talent. En zo vult Hotel la Pucelle langzaam maar zeker met bijzondere gasten.

Hotel la Pucelle is meer dan alleen maar een voorstelling. Het is een verzameling van projecten die ervoor gaan zorgen dat wijkbewoners zich gezien en gehoord voelen. Het is de opvatting dat je een mooiere samenleving sámen maakt. Dat kan gaan over werkgelegenheid, over jongerenproblematiek, over eenzaamheid, kortom over kwetsbare mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben.

De wereld een beetje mooier maken kun je ook als deurwaarders en incassobureau. Daarom zijn wij er trots op om partner te zijn in deze reeks aan projecten van onze klant Stadlander. Het past precies in onze filosofie over hoe wij als bedrijf onze maatschappelijke betrokkenheid willen laten zien. Bovendien denken wij dat het ook andere woningcorporaties kan inspireren om op deze wijze kansen te bieden aan hun bewoners en zo het verschil te maken.

Wil je meer informatie over het ontstaan en het idee achter Hotel la Pucelle en de reeks bijbehorende projecten? Laat het ons, Rob Uytdewilligen en/of Nathalie van Huet, weten en wij brengen je in contact met Stadlander.