Kom ook naar het ledenevent op 13 oktober “Een thuis voor iedereen”

Maatschappelijk / 30 juni 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Het hebben van een huis is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Laat staan een veilige en stabiele basis waar je je kunt ontplooien. Het tekort aan woningen loopt steeds verder op. Toch heeft iedereen recht op een thuis. De vraag is alleen hoe we dit voor iedereen kunnen realiseren, ook voor diegenen die daar hulp bij nodig hebben. Welke mensen, middelen en samenwerkingen hebben we nodig?

De roep om oplossingen

Het probleem en de urgentie zijn groot. Samen met experts en jou gaan we op zoek naar de mogelijkheden en oplossingen die er wel zijn. Wat kunnen we op dit moment al doen om de toekomst te veranderen? Dat is waar het ledenevent van 13 oktober over gaat. Na afloop:

  • ken je de rode draden van het wonen, in het bijzonder die van aandachtsgroepen
  • weet je wat er aan mensen, middelen en samenwerking nodig is
  • denk, doe en organiseer je op een andere manier

Programma

09.15 uur – Opening en welkom door voorzitter Fadime Örgu
09.30 uur – Ontwikkelingen: vastzitten in de rode draden door prof. dr. ir. Marja Elsinga, Housing Institutions & Governance  van de TU Delft
09.50 uur – In dialoog: aan de hand van een socratische dialoog geven we met alle deelnemers betekenis aan de ontwikkelingen
10.30 uur – Pauze
10.45 uur – Visie: aandacht voor een thuis. Hoe stellen we een (nieuwe) beweging in gang om een thuis voor iedereen te realiseren. Wat is daarvoor nu en in de toekomst nodig?
11.05 uur – In dialoog: gezamenlijk maken we van de visie de bouwstenen voor een uitvoerbaar plan
11.45 uur – Getting the picture en doorkijk: de drie onderdelen ontwikkeling, praktijk en toekomst komen samen. Waar kunnen we de handen schudden en waar is werk aan de winkel?
12.00 uur – Lunch en napraten
13:00 uur – Einde event

Voor wie

Dit event is bedoeld voor alle leden die een bijdrage willen leveren aan de opgave om uiterlijk in 2030 een thuis te bieden aan iedereen. Deelnemers werken bij corporaties, gemeenten, ontwikkelaars, bouwers, adviseurs, kennisinstituten en vastgoedbedrijven.

Maximaal 50 plekken

Dit event vindt plaats in het midden van het land. We houden rekening met eventuele veiligheidsmaatregelen in verband met ieders gezondheid. Voor dit ledenevent zijn maximaal 50 plekken beschikbaar.

Aanmelden

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.