Lees het nieuwe e-book: “Een thuis voor iedereen in 2030”

Maatschappelijk / 22 januari 2024
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Een thuis is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het tekort aan woningen loopt steeds verder op. En toch is het belangrijk om een thuis voor iedereen – ook voor degenen die daar hulp bij nodig hebben – te realiseren in 2030. Wat is daarvoor nodig aan mensen, middelen en samenwerking?

Uitdaging

Een thuis is veel meer dan een dak boven je hoofd. Het is de stap naar ontplooiing en verbetering van de persoonlijke situatie. Maar wanneer een passend thuis ontbreekt dreigt een negatieve spiraal van sociale problemen. Omdat de huisvestingsmogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben verslechteren ligt er een grote taak om dit probleem aan te pakken.

Daarom moeten we voor de toenemende problematiek nieuwe oplossingen bedenken. Sterker nog, we kunnen de huidige situatie gebruiken om van het probleem een maatschappelijke kans te maken.

Boek

Om een bijdrage te leveren aan deze uitdaging publiceert CorporatieNL het nieuwe e-book “Een thuis voor iedereen in 2030”. Dit boek bevat de volgende hoofdstukken:

Hoofdstuk 1: Ontwikkelen en bouwen van een huis
Hoofdstuk 2: Wonen en Zorg voor iedereen
Hoofdstuk 3: Veilige en stabiele huisvesting voor iedereen
Hoofdstuk 4: Organiseren van een thuis
Hoofdstuk 5: Interviews met bewoners

E-book ontvangen

Als lid van CorporatieNL kun je deze publicatie na verschijnen downloaden. Ga naar het ledenplatform, klik op de kennisbank en je treft er deze titel. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief dit boek. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en commissies.