Nieuw: boek “Duurzame Ontwikkelings Initiatieven”

Maatschappelijk / 03 november 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Het doel van CorporatieNL is ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland in 2030 een thuis heeft. Dat is meer dan een dak boven je hoofd. Want een thuis is een veilige en gezonde omgeving in een sterk sociaal en stimulerende buurt met betaalbare woonlasten. Duurzaamheid draagt enorm bij aan onze opgave om een thuis voor iedereen te realiseren.

Nieuw

Daarom verschijnt ons nieuwe E-book: Duurzame Ontwikkelings Initatieven. Je kunt het na verschijnen vinden op het ledenplatform.

In dit boek willen we het thema duurzaamheid anders aanpakken en beschrijven dan gebruikelijk. Nu eens niet alleen maar succesverhalen of wetenschappelijke artikelen die het gelijk van onze sector moeten bewijzen. Maar echte verhalen uit de praktijk gecombineerd met een onderzoek onder 478 professionals die werkzaam zijn in en rond de corporatiesector. De resultaten van dat onderzoek vergelijken we met eenzelfde onderzoek dat we al in 2018 hielden. Zo ontdekken we samen welke ontwikkelingen plaatsvinden en waar we ons nog op mogen verheugen.

Veel kennis in sector

We zijn er nog niet, dat is wel duidelijk. Maar in onze sector hebben we enorm veel kennis opgebouwd en we benutten dat om anderen te helpen en zetten dat om in concrete acties. Zo zal 86% van de corporaties de komende vijf jaren meer investeren in duurzaamheid en zullen we volop inzetten op voorlichting en gedragsverandering bij bewoners. We hebben bij onze toenemende ambities ook anderen nodig. Met gemeenten kan de samenwerking beter, maar vooral marktpartijen roepen we op om veel meer te doen.

Duurzaam thuis

Het doel van dit boek is te laten zien hoe we ervoor staan op een van de belangrijkste aspecten die zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030. Want dat thuis moet een duurzaam thuis zijn. In dit boek laten we zien dat het mogelijk is, dat we het samen voor elkaar kunnen krijgen. En dat is een hoopvolle boodschap. Daarvoor moeten we met elkaar hard aan de slag en er is eerlijk gezegd geen tijd te verliezen. Maar toch… eerst even dit boek lezen zodat je weet welke kant we op moeten. Veel plezier en inspiratie daarbij.

Nog geen lid van CorporatieNL? Meld je dan snel aan, want dan kan ook jij het e-book lezen.