Nieuw lid Brederode Wonen is maatschappelijk betrokken

Corporatie / 27 april 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

We mogen bij CorporatieNL alweer een nieuwe organisatie als lid verwelkomen. Want ook alle medewerkers van Brederode Wonen horen er voortaan bij. De organisatie sluit daarmee aan bij een groeiend aantal corporaties, kennisinstellingen en marktpartijen dat als lid van het kennisplatform een succes maakt van alle events, commissies, publicaties en bijeenkomsten. Wie zijn de mensen bij Brederode Wonen  en wat doen zij zoal? We vragen het aan directeur bestuurder Jan Wim Franken.

Kun je vertellen wat jullie organisatie precies doet?

Jan Wim Franken: “Brederode Wonen is een maatschappelijk betrokken woningcorporatie die thuis is in goed wonen. In de gemeenten Bloemendaal en Velsen hebben wij ruim 1.600 verhuureenheden in bezit. Van het dorp Vogelenzang in het zuiden tot de jaren 80-uitbreidingswijk Velserbroek in het noordwesten, bieden wij huisvesting aan huishoudens met een smalle beurs.”

Wat kunnen de andere leden van jullie leren oftewel wat heb je de leden te bieden op het gebied van bijvoorbeeld kennis?

Jan Wim Franken: “Jaarlijks scoren wij relatief hoog op de klanttevredenheidscijfers onder onze huurders. Hoe je daarin verschil kan maken is wellicht ook nuttig voor anderen.”

En wat kunnen de leden voor jullie doen of waar kunnen ze jullie mee helpen?

Jan Wim Franken: “Wij zijn een relatief kleine club met ongeveer 15 fte en moeten op sommige punten de kennis van buiten halen, omdat we die niet zelf in huis hebben. Acquisitie of verduurzaming zijn op dit vlak specifieke onderwerpen.”

Waarom hebben jullie je eigenlijk aangemeld als lid van CorporatieNL?

Jan Wim Franken: “Zoals net al omschreven …. Kleine club, niet alles in huis, kennis van buiten halen.”

Is er iets dat we beslist moeten weten over jullie organisatie of is er iets verrassends dat we nooit bij of van jullie zouden verwachten?

Jan Wim Franken: “De marktprijs van riet is een onderwerp waar wij op moeten letten, omdat wij een paar sociale huurwoningen met een rieten dak hebben. Wie kan dat verder zeggen?”

Kijk voor meer informatie over Brederode Wonen op de website. Je treft daar ook inspirerende projecten en contactmogelijkheden.