Samen tegen eenzaamheid: Leven en ontmoeten in Vathorst

Maatschappelijk / 18 mei 2023
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Op 11 mei zijn de leden van CorporatieNL op bezoek geweest bij het fantastische project Hart van Vathorst in Amersfoort, gerealiseerd door ons lid Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Zenzo vervult hiermee haar maatschappelijke opgave “vastgoed met een zachte kant” overtuigend en laat zien dat ook voor eenzaamheid een goede oplossing bestaat. Het is aan ons allemaal om ervoor te zorgen dat overal in Nederland concepten zoals die van Zenzo ontstaan.

Inclusieve woon- en leefomgeving

In deze nieuwe woon- en leefvorm komen wonen, werk, zorg en ontmoeting samen. Hart van Vathorst biedt een oplossing voor het probleem van eenzaamheid en zorgt voor een sociaal duurzame leefomgeving voor al die mensen die dat het hardst nodig hebben.

Centrale vragen

Tijdens het bezoek ervaren de leden op welke manier dit project mensen verder helpt in hun leven. En beantwoorden zij met elkaar de vragen: “Welke praktijkervaringen levert Hart van Vathorst op die we ook in andere situaties kunnen gebruiken. En hoe maken we meer inclusieve leefomgevingen in Nederland mogelijk?”

Door het volgen van een rondleiding en een discussie met elkaar is gekeken wat er nu precies zo goed is aan het concept en wat het maakt dat mensen hier zo fijn wonen en werken. Want als we de succesformule weten te doorgronden dan weten we ook wat ons te doen staat op andere plekken in Nederland.

Het 22 pagina’s tellende verslag van het bezoek aan tref je aan in de kennisbank voor leden.