Tijdens het volgende ledenevent verdwijnen al je zorgen

Maatschappelijk / 08 juni 2023
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Nederland vergrijst en groeit. Het aantal zelfstandig wonende ouderen is in 2040 twee keer zo groot als nu. Tegelijk neemt het aantal jongeren met een zorgvraag flink toe. Maar onze zorgvoorzieningen blijven achter. Het is sowieso een uitdagende tijd voor ons allemaal. We hebben te maken met stijgende kosten voor energie, bouw en grond. En denk ook aan personele tekorten waardoor de zorg uit wijken, dorpen en steden dreigt te verdwijnen.

Toch slagen sommigen erin om succesvol te zijn. Wat is hun geheim is zal duidelijk worden tijdens het volgende ledenevent van CorporatieNL dat plaatsvindt op dinsdagochtend 10 oktober in Woerden.

Programma

TIJD ONDERWERP
08:45 INLOOP
09.15 WELKOM door Tino Meijn, directeur CorporatieNL
09.30 OPENING door dagvoorzitter Fadime Örgu, lid Maatschappelijke Commissie CorporatieNL
09.45 ONTWIKKELINGEN & UITDAGINGEN door Hans Adriani, Statenlid en vml. Voorzitter Taskforce Wonen & Zorg – belangrijke ontwikkelingen die we positief kunnen inzetten om wonen & zorg voor iedereen mogelijk te maken. En de uitdagingen die we moeten oppakken.
10.05 DIALOOG – In deze dialoog maken we met elkaar de gezamenlijke uitdaging helder. Praat mee en licht je mening toe.
10.30 KORTE PAUZE
10.45 VISIE & OPLOSSING – HET NIEUWE WONEN & ZORG VOOR IEDEREEN door Masi Mohammadi (Lector Architecture in Health HAN) – Tijdens dit onderdeel stappen we van het nu naar de toekomst in 2030. Hoe kunnen ervoor zorgen dat woonomgevingen aansluiten op wat mensen willen, kunnen en nodig hebben? Niet alleen voor zorgbehoevenden, maar voor iedereen. Masi laat zien hoe dat kan.
11.05 SUPERBRAINSTORM – Er zijn meer oplossingen nodig die ons dichterbij het Wonen & Zorg voor iedereen brengen. Welke oplossingen zijn er vanuit jouw organisatie en expertise te bedenken. Waarmee kun jij aan de slag?
11.15 DIALOOG – Tijd om over te gaan tot actie. In groepen gaan we uiteen om de oplossingen die er liggen concreet te maken.
11.45 GETTING THE PICTURE – De onderdelen uitdaging, oplossing en actie komen samen. We malen concreet wat we na vandaag kunnen doen, welke samenwerkingen we aan willen gaan en welke resultaten we daarmee kunnen halen.
12.00 GROEPSFOTO – Met alle deelnemers die de missie Een Thuis voor Iedereen in 2030 steunen.
12.15 LUNCH
13.00 EINDE BIJEENKOMST

DEELNEMERS

Tijdens de bijeenkomst ontmoet je andere leden van CorporatieNL die werken bij diverse corporaties uit de gemeenten Den Haag, Kampen, Bunnik, Zwolle, Oirschot, Alphen aan den Rijn, Arnhem, BEL Combinatie, Amsterdam, Nijmegen, Hengelo.

AANMELDEN

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.