Vandaag kijk in de keuken: Leven en Ontmoeten in Vathorst

Maatschappelijk / 11 mei 2023
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Vandaag bekijken we een sociaal duurzame leefomgeving in Amersfoort. We hebben allemaal hetzelfde doel, waarom zouden we dan niet van elkaar leren?

Een thuis voor iedereen

Een thuis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het is de omgeving waar je kunt opladen, je veilig voelt, waar je geluk ervaart, geborgen voelt en kunt ontplooien. En waar je als mens sociale verbindingen aangaat die goed zijn voor je fysieke en mentale gezondheid. Helaas zijn deze essentiële basisbehoeften niet voor iedereen bereikbaar. Juist daarom is het belangrijk dat we de omgeving waarin mensen wonen, leven en ontmoeten beter inrichten. Omdat iedereen een thuis verdient.

Nieuwe woon- en leefomgeving

Tijdens de bijeenkomst Leven en Ontmoeten bezoeken we het Hart van Vathorst in Amersfoort. In deze nieuwe woon- en leefvorm komen wonen, werk, zorg en ontmoeting samen. Hart van Vathorst biedt een oplossing voor het probleem van eenzaamheid en zorgt voor een sociaal duurzame leefomgeving voor al die mensen die dat het hardst nodig hebben.

Centrale vraag

Tijdens het bezoek ervaren we op welke manier dit project mensen verder helpt in hun leven. En beantwoorden we met elkaar de vragen: “Welke praktijkervaringen levert Hart van Vathorst op die we ook in andere situaties kunnen gebruiken. En hoe maken we meer inclusieve leefomgevingen in Nederland mogelijk?”