Verschenen: het E-book Zo organiseer je verbinding

Corporatie / 03 maart 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Alle leden van CorporatieNL ontvangen het boek Zo organiseer je verbinding.  Het boek met een winkelwaarde van €50 is gratis voor leden van CorporatieNL.

Stel je eens voor dat een melding van een bewoner snel wordt doorgegeven aan meteen de juiste afdeling. De onderhoudsplanners kunnen de prioriteit van de melding direct inschatten en met behulp van het systeem zien welke vakmannen vandaag aan het werk zijn, wat ze doen en waar hun specialiteiten liggen. Hierdoor zijn zij in staat om gelijk te handelen en de juiste vakman op de klus te zetten.

Door goede communicatie tussen verschillende disciplines in jouw organisatie kun je snel reageren op de melding zonder dat de bewoner hoeft te wachten. Dit resulteert in een grote tevredenheid onder bewoners, maar ook voor een fijne sfeer op de werkvloer tussen je colllega’s. De auteurs van Lean Instituut @Verbeeten geloven dat je dit kan bereiken door continu te verbeteren op basis van de lean methodiek.

Met behulp van de vijf lean principes dagen zij jouw organisatie uit om de goede dingen goed te doen.

Inhoud

Inleiding

Hoofdstuk 1: Wat is lean?
Klantwaarde bepalen
Verspillingen elimineren uit de waardestroom
Creëren van Flow
Pull systeem
Streven naar perfectie

Hoofdstuk 2:  In verbinding met de klant
Klantwaarde
De klantarena
KANO-model

Hoofdstuk 3:  In verbinding binnen en tussen teams
Samenwerking binnen teams
Samenwerking tussen teams

Hoofdstuk 4: De rol van de leider

Hoofdstuk 5:  In verbinding als organisatie
Missievertaling
Obeya room
Escalatiemodel

Hoofdstuk 6:  Plaats-ongebonden in verbinding blijven

E-book opvragen

CorporatieNL-leden ontvangen automatisch per e-mail bericht zodra een nieuw e-book, onderzoek, document, video, verslag of paper is toegevoegd aan de kennisbank. Zij kunnen het gratis downloaden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief dit boek. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en commissies.