Video: zo werkt Waterweg Wonen samen met kwetsbaren

Maatschappelijk / 09 mei 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Hoe help en ondersteun je de meest kwetsbaren in de samenleving in en buiten crisistijd? Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, heeft er dagelijks mee te maken. Zij nam ons tijdens het laatste leden-event mee naar de harde praktijk en realiteit rondom kwetsbaren. Als we dichter tot elkaar komen zijn we in staat om van het toenemend aantal kwetsbaren een kans te maken in plaats van een probleem.

Kompassie met grote K

Marieke Kolsteeg is directeur-bestuurder bij Waterweg Wonen. De corporatie is de grootste sociale verhuurder van Vlaardingen, een plaats die volgens Marieke ‘hoog in laaggeletterdheid’ is. Met veel huurders in de schulden en stress, waardoor ze vaak onhandige beslissingen nemen. Marieke houdt een pleidooi voor Kompassie met een grote K. Kom naar de mensen toe. En doe dat met Passie. Stel de mens centraal.

Inhoud video

Aan de hand van een voorbeeld in Vlaardingen laat Marieke zien waar samenwerking een ware uitdaging is, welke gevolgen deze manier van werken heeft voor kwetsbare bewoners en hoe zij vervolgens als woningcorporatie buiten de lijnen durven en moeten kleuren om de meest kwetsbaren uit crisissituaties te helpen. Hier liggen kansen voor iedereen.

Bekijk de volledige video in de kennisbank voor leden.