Visie op de toekomst van duurzaam bouwen

Vastgoed / 25 november 2020
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Hoe ziet het duurzaam bouwen er over 10 jaar in 2030 uit, wat is anders dan nu, wat kunnen we dan meer wat we nu nog niet kunnen en hoe bereidt CorporatieNL’s kennispartner Rockwool zich voor op de komende veranderingen? “Als we onze krachten bundelen en durven te doen kan er over 10 jaar enorm veel veranderd zijn.” Dat zegt Ala Hussin, business director Rockzero bij Rockwool.

Aansluiten

Als we echt duurzamer willen bouwen en beter willen aansluiten bij de hedendaagse behoeftes van de samenleving moeten we volgens Ala Hussin openstaan voor andere antwoorden op de vraagstukken, dus een andere manier van denken en een andere manier van bouwen.

Hij zegt: “Met het Rockzero bouwsysteem hebben wij een stap in die richting gezet. Gelukkig zien we dat corporaties en vastgoedpartijen hier ook een oplossing in zien en met ons die weg in zijn geslagen. Dat is nogmaals de eerste stap, we moeten ons steeds de vraag blijven stellen deze oplossing bijdraagt aan een duurzamere, gezondere, veiligere en comfortabelere gebouwde omgeving. Met andere woorden sluit het nog aan bij onze belangen als bewoner en zo niet, wat moeten we dan oplossen.”