Huurbeleid 2024

Corporatie
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 28 Feb 2024
Details
Datum Kosten Locatie

Nieuwe maatregelen, afspraken en rechtspraak hebben gevolgen voor de huurverhoging die je in 2024 mag doorvoeren. We bespreken de uitgangspunten en regels van het recente verleden en de toekomst. Daarbij komt ook de recente rechtspraak aan de orde over de toetsing van huurverhogingsbedingen aan Europese regels. Verder gaan we in op de veranderingen die je kunt verwachten en de gevolgen voor je huurbeleid. Verzeker jezelf ervan dat je huurbeleid op orde is en toets of het voldoet aan de geldende regels.

Inhoud

Wij behandelen alles rondom het nieuwe huurbeleid, geven je de details over de nieuwe circulaire huurprijsbeleid voor 2024 en staan stil bij relevante rechtspraak hierover. Ook gaan we in op hoe het bij jou zelf gaat en is er uiteraard voldoende ruimte voor discussie en interactie.

Wat je leert

Na deze training weet je wat de nieuwe regels inhouden en kun je deze toepassen op je eigen situatie. Ook ken je de verschillen met 2023 en je hebt een overzicht van de te verwachten nieuwe regels en ontwikkelingen in de komende jaren. Na afloop ontvang je de behandelde stof als presentatie. Je treft deze ook aan in de kennisbank.

Programma

Tijd Onderwerp
Uitgangspunten en kenmerken huurbeleid
Huurbeleid in recente verleden
Huurbeleid 2024
Huurbeleid in de toekomst
Koffie en theepauze
Woningwaarderingsstelsel (WWS)
Eventueel: verschillende (huurprijs)procedures
Jouw eigen praktijk
Vragen en antwoorden
Einde

Trainer

Huib Huilkema
Huib HuilkemaVastgoedadvocaat

Jurist Huib Hielkema leidt de bijeenkomst. Huib werkte na zijn studie Rechten bij het Bureau voor Rechtshulp in Amsterdam. In 1991 begon hij als partner bij Unger Hielkema advocaten. Vanaf 1 januari 2015 is hij partner bij Hielkema & co. Hij is een een veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van onder meer huurrecht en is al jarenlang een vaste kennispartner van CorporatieNL.

Voor wie

Managers, medewerkers en adviseurs die te maken hebben met het bepalen of uitvoeren van het huurbeleid.  Medewerkers die vragen van huurders beantwoorden op het gebied van huur, incasso, inkomen of achterstanden. Financieel deskundigen die het huurbeleid doorrekenen of toezien op de juiste uitvoering.

PE Punten

Met het volgen van dit event ontvang je als bestuurder 3 erkende PE-punten.

Aanmelden voor deze training

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.