Case: “Blokje Om” – Een nieuw thuis in 20 werkdagen

Vastgoed / 03 maart 2024
Sandra Kors
Sandra Kors
Manager, CorporatieNL

In het voortdurende streven naar het verwezenlijken van "een thuis voor iedereen in 2030", presenteren wij met trots de case van Dura Vermeer: Blokje Om. Een innovatief vernieuwbouwconcept dat niet alleen fysieke woonomgevingen vernieuwt, maar ook een belangrijke bijdrage levert aan het verwezenlijken van deze missie. Bewoners krijgen een nieuwe stek op de vertrouwde plek.

Wat is Blokje Om?
Blokje Om is een uniek concept dat corporaties de mogelijkheid biedt om verouderde sociale huurwoningen te vervangen door gloednieuwe houtskeletbouw woningen, op de bestaande fundering. Hierdoor kunnen bewoners na gemiddeld 20 werkdagen terugkeren naar hun vertrouwde omgeving, terwijl tegelijkertijd de kwaliteit van de huisvesting significant verbetert.

Hoe werkt het?
Het proces van Blokje Om is zorgvuldig ontworpen om de overlast voor de bewoners en de wijk tot een minimum te beperken. De transformatie gebeurt in een hoog tempo, met efficiënte planning en uitvoering, waardoor verstoring tot een minimum wordt beperkt . Bewoners verblijven korte tijd in een wisselwoning in de buurt en komen terug in hun vertrouwde omgeving.

Het belang van samenwerking
Een nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen is essentieel voor het succes van Blokje Om. Dura Vermeer erkent het belang van goede communicatie met bewoners en andere belanghebbenden gedurende het hele proces. Door te luisteren naar de behoeften van de bewoners en actief samen te werken aan oplossingen, wordt een positieve en constructieve omgeving gecreëerd voor alle betrokkenen.

Praktische tips voor succes
Als je overweegt om Blokje Om toe te passen, is het van belang om te investeren aan de voorkant van het project. Dit omvat overleg met alle stakeholders, vooral bewoners, gemeenschapsleiders en lokale autoriteiten. Open communicatie en transparantie zijn sleutelwoorden bij het identificeren van potentiële uitdagingen en het ontwikkelen van effectieve oplossingen die tegemoetkomen aan de behoeften van alle betrokkenen.

Contact en meer Informatie
Wil je meer weten over hoe Blokje Om de woonomgeving kan vernieuwen en bijdragen aan “een thuis voor iedereen in 2030”? Bekijk dan voor meer informatie deze link of neem contact op met Ahmed Assad via a.assad@duravermeer.nl

Ook een waardevolle case?
Heb je nou ook een waardevolle case die bijdraagt aan de missie een thuis voor iedereen? Dien deze dan zeker via deze link bij ons in en we gaan ermee aan de slag.

Samen bouwen we aan een thuis voor iedereen in 2030.