CO2-neutrale woningvoorraad topprioriteit voor woningcorporaties

Vastgoed / 21 november 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Uit onderzoek van CorporatieNL blijkt dat het realiseren van een CO2-neutrale woningvoorraad de belangrijkste prioriteit is van corporaties. We vroegen in totaal 478 respondenten met welke thema's hun organisatie het meest bezig is. En dan blijkt het zorgen voor de CO2-neutrale woningvoorraad bovenaan te staan. Wat zijn de andere prioriteiten?

Duurzaam en kwetsbaar

Bij in totaal 38% staat het realiseren van een CO2-neutrale woningvoorraad op 1 en bij 31% van de corporaties is het de tweede prioriteit na andere prioriteiten. Het ondersteunen van kwetsbare bewoners staat bij 24% op de eerste plaats. Met het verschaffen van een leven lang woonplezier is 27% het meest bezig. Toch is ook nog 1 op de 10 corporaties het meest bezig met meer en anders werken met digitalisering. Hoe was dat 4 jaar geleden?

Verschuiving

In 2018 hield CorporatieNL een vergelijkbaar onderzoek. Nu blijkt dat er een duidelijke verschuiving heeft plaatsgevonden. In de cijfers wordt duidelijk wat ook al in het netwerk van CorporatieNL zichtbaar wordt: er is sprake van een verschuiving van de aandacht voor bewoners naar meer aandacht voor vastgoed en dan met name voor de verduurzaming van het bezit. Destijds was ongeveer 40% vooral bezig met maatschappij en wonen, nu is de aandacht meer verplaatst naar de vastgoedopgaven die er liggen. Meer steen minder mens?

E-book Duurzame ontwikkelingsinitatieven

Deze en andere resultaten tref je in het e-book Duurzame Ontwikkelingsinitatieven. Deze publicatie bevat artikelen, onderzoeksgegevens en aanbevelingen. Je treft het complete werk aan op het ledenplatform van CorporatieNL waar je het gratis kunt downloaden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en krijg toegang tot het ledenplatform.