Corporatie De Key ontvangt 3 miljoenste sleutel van iLOQ

Vastgoed / 06 februari 2021
Ferry Nekkers
Ferry Nekkers
Country Manager, iLOQ

s Werelds 3 miljoenste iLOQ-sleutel is geleverd aan de Amsterdamse corporatie De Key. De miljoenste iLOQ-sleutel werd december 2016 in het Zweedse Haparanda geleverd. In april 2019 volgde de twee miljoenste sleutel, in Tampere in het thuisland van de toonaangevende digitale sluitsystemen: Finland. Krap anderhalf jaar later is de mijlpaal van 3 miljoen sleutels bereikt. iLOQ Nederland is er trots op dat dit bewijs van constante groei in onze hoofdstad uitgereikt wordt.

Zoeken naar juiste oplossing

iLOQ mocht deze 3 miljoenste sleutel uitreiken aan Woonstichting De Key. Jaarlijks huisvest De Key bijna 3.000 internationale studenten in de hoofdstad. De studenten komen vaak in grote getale tegelijk aan. Sommige studenten arriveren midden in de nacht op Schiphol en zij willen graag meteen naar hun woning. Daarom was De Key, in de persoon van Warner Thijssen, al een paar jaar op zoek naar een toegangssysteem dat goed past bij deze vorm van verhuur. Na enkele proefopstellingen is de juiste oplossing gevonden in iLOQ S50: een digitaal sluitsysteem zonder een fysieke sleutel en zonder de noodzaak van internet, wifi, stroom of batterijen. Daarnaast ook zeer eenvoudig te installeren en her te gebruiken in geval van tijdelijke woningen.

Samenwerking

De Guestcompass app is het digitale platform voor de (internationale) studenten van De Key. Daar vinden zij alle informatie over het wooncomplex en over wonen in het algemeen. Door de functies van iLOQ te integreren in deze app vormt deze omgeving tevens de sleutel voor het pand en de woning. Zo wordt een optimale online gastbeleving gecreëerd. De sleuteluitgifte en het check-in proces zijn volledig geautomatiseerd door en met GuestCompass. Deze combinatie van functies en toepassingen zorgt voor een aantal voordelen:

  • Toename zelfredzaamheid en bekwaamheid huurder
  • Verhoging van de klanttevredenheid
  • Interne efficiëntieslag
  • Prettig in gebruik voor beheerder en eindgebruiker
  • Toegangsverstrekking door gebouwbeheerder kan op afstand, makkelijk en veilig
  • Risicoverlagend, er is immers geen opslag en uitgifte van reservesleutels en er zijn geen fysieke moedersleutels in omloop

Woonstichting De Key gaat werken met de iLOQ S50 (mobiele sleutels) en iLOQ S5 (digitale sleutels). De S50 cilinders zonder fysieke sleutel worden ingezet bij de studentenhuisvesting voor internationale  studenten met maximaal een contract voor 1 jaar. De S5 cilinders met fysieke sleutels met digitale chip worden ingezet in de panden waar studenten of  woonstarters (jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud) wonen.

Win-win voor alle partijen

Om de implementatie en installatie voor alle projecten van De Key uit handen te nemen is begin 2020 de firma Isero aangeschoven. Het unieke aan deze samenwerking is dat iLOQ de fabrikant is van de cilinders en sleutels, GuestCompass de leverancier is op het gebied van de online gastbeleving inclusief de apps en Isero verantwoordelijk is voor de daadwerkelijke uitrol bij de studenten aan huis. Dit jaar is gestart met de uitrol van de projecten op de Poeldijkstraat, Prins Hendrikkade, Meer en Vaart, Zuiderzeeweg en H. Cleyndertweg.