De gouden tip van een gerechtsdeurwaarder om procedures en ontruiming te voorkomen

Corporatie / 11 oktober 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Rob Uytdewilligen is gerechtsdeurwaarder en mede-eigenaar van AGIN Timmermans. Hij werkt al jarenlang voor een grote groep woningcorporaties en weet met het bedrijf mooie resultaten te behalen door de eigen sociale aanpak. Met mooie resultaten doelen we niet alleen op geïncasseerde huurpenningen, maar zeker ook op het voorkomen van bijvoorbeeld gerechtelijke procedures en ontruimingen. CorporatieNL vroeg Rob om de kennis en ervaring binnen het bedrijf te delen met de corporatiesector.

Samen op huisbezoek

De tip van gerechtsdeurwaarder Uytdewilligen om gerechtelijke procedures en ontruimingen te voorkomen, is: Ga samen met een deurwaarder op huisbezoek.

Corporatiemedewerkers voelen zich niet veilig

“Steeds meer corporaties gaan in het minnelijke traject op huisbezoek bij huurders waarmee zij geen contact kunnen krijgen, of waarmee de communicatie moeilijk verloopt. Het contact kan bemoeilijkt zijn door verbaal of fysiek ongewenst gedrag bijvoorbeeld. Die laatste reden is tegelijkertijd ook vaak de reden dat van een huisbezoek wordt afgezien. Corporatiemedewerkers voelen zich niet veilig of verbaal niet opgewassen tegen het intimiderende (non)verbale gedrag.”

“Om die reden bieden wij onze huurklanten aan om dergelijke huisbezoeken samen met een van onze deurwaarders af te leggen. Zij hebben dagelijks met deze situaties te maken en worden hier intensief op getraind. Onze ervaring is dat corporatiemedewerkers zich veiliger voelen en hun werk beter kunnen doen. Daarnaast voelen huurders door onze titel ook eerder de noodzaak om in beweging te komen.”

Inzicht in de financiële en maatschappelijke situatie

“Eenmaal in gesprek met de huurder weten de corporatiemedewerker en de deurwaarder snel inzicht te krijgen in de financiële en maatschappelijke situatie van de huurder. Een duurzame en toekomstgerichte oplossing is in die gevallen vaak snel gevonden.”

Heb je vragen naar aanleiding van dit onderwerp? Of ben je benieuwd naar ervaringen of workshops over dit onderwerp? Neem contact op met rob: r.uytdewilligen@agintimmermans.nl of 088 – 4 11 12 13.

Dit is een bijdrage van AGIN Timmermans.