“De positie van de corporatie verslechtert, maar dat lossen we als sector wel weer op”

Corporatie / 01 november 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Hans Geerts, manager bedrijfsvoering bij Woonvizier, verwacht dat de financiële positie van de corporatie sterk verslechtert, maar dat we het toch weer oplossen. Hoe hij dat voor zich ziet? Lees verder over de visie van Geerts op de investeringskracht van de corporatiesector.

“Ik zie niet direct een tekort in de investeringscapaciteit. Feitelijk kan er gewoon minder gebouwd worden. Dat lossen we als sector toch wel weer op.” De manager bedrijfsvoering ziet onder meer de volgende (financiële) bedreigingen op de corporatie afkomen:

  • Verhoging verhuurdersheffing
  • Huurtoeslag
  • VPB-uitgaven
  • Duurzaamheid
  • Herverdeling middelen in het land
  • Verhoogde rentelasten

“Je bent als sector echter niet overal verantwoordelijk voor. We laten ons leiden door de politiek in plaats van door de huurder. Heeft de IVBN dezelfde ambitie als de corporatiesector?”

Als je verwacht dat je bij huidig beleid in de komende jaren investeringscapaciteit verliest, moet je er simpelweg  voor kiezen zaken niet te doen volgens Geerts. “We zijn niet overal probleemeigenaar van, maar we vinden het wel enorm interessant als sector.”

Tijdens het Public Finance Event op 6 december bespreken ruim 100 corporaties, gemeenten, wetenschappers en adviseurs hoe we de investeringscapaciteit van elke corporatie overeind kunnen houden. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn. Bekijk het programma, de sprekers en de deelnemers.