Een succesvol project van Mitros voor werkzoekenden

Maatschappelijk / 01 juli 2019
Katie Løndal
Katie Løndal
Redacteur, CorporatieNL

Een project waarbij werkzoekenden een vak leren en in sommige gevallen gelijk daarna een baan vinden. 'De Kwastendag' is onderdeel van het (om)scholingstraject ‘Je leven in de verf'. Enkele deelnemers hebben het opleidingstraject al succesvol mogen afronden en kunnen gelijk aan de slag.

Kennismaken met het schildersvak

Onlangs organiseerde Mitros samen met enkele onderhoudspartners ‘de Kwastendag’. Tijdens deze dag werden werkzoekenden geïnformeerd over een opleidingstraject van Stichting Nelis. Dit traject bestaat uit het kennismaken met het schildersvak door praktijkles bij diverse onderhoudspartners en theorielessen.

Een win-winsituatie voor alle partijen

Een project waarvan alle partijen kunnen profiteren. De onderhoudspartners hebben een tekort aan goede vakmensen. Zij hebben de intentie om enthousiaste deelnemers, na het succesvol afronden van de opleiding, een baan aan te bieden. Voor Mitros is het van belang om de kwaliteit van en capaciteit voor het schilderwerk te kunnen waarborgen. En de deelnemers? Naast het leren van een vak, kunnen zes deelnemers nu al direct aan de slag bij een onderhoudspartner.

Wat vind jij?

Past dit project ook goed bij jouw organisatie? Of heb jij misschien andere goede ideeën? Ik ben benieuwd! Laat het me weten via redactie@corporatienl.nl