Elkien en De Woonschakel kiezen al voor Rockzero

Vastgoed / 24 juli 2020
ROCKWOOL
ROCKWOOL
,

Woningen moeten aan steeds hogere eisen voldoen. Zo worden de normen voor energieprestaties steeds strenger. En ook bewoners hebben hoge verwachtingen. Zij willen veel comfort in hun woning. Rockzero is Rockwool’s antwoord op de eisen van het moderne leven. Dat corporaties Elkien en De Woonschakel voor dit slimme bouwsysteem kiezen is dan ook niet zo gek.

Eerst Elkien

Elkien heeft inmiddels 2 projecten van 14 woningen met het Rockzero bouwsysteem gerealiseerd. Dit waren de eerste Rockzero woningen in Nederland. Elkien heeft een hele duidelijke vooruitstrevende visie gehad om energieleverende woningen te maken die het woongenot, gezondheid en veiligheid van de bewoner naar een hoger niveau tillen. De woningen leveren meer energie op dan dat er verbruikt wordt door de combinatie van het activeren van het dakoppervlak door middel van zonnepanelen en een zeer energie-efficiënte gebouwschil die de behoefte van gebouwgebonden verbruik enorm omlaag brengt.

De woningen worden ervaren als comfortabel op het gebied van temperatuur zowel in de winter als in de zomer, geluidsisolatie van buiten naar binnen en woningen onderling. Daarnaast is met het Rockzero bouwsysteem een ademende schil gerealiseerd. Een damp-open constructie die voor een comfortabeler en gezonder binnenklimaat zorgt en kans op schimmel enorm verlaagt.

De Woonschakel

Ook de Woonschakel kiest voor Rockzero. De corporatie heeft 24 appartementen gebouwd op een bestaande fundering met dezelfde gedachte als Elkien. Bekijk de video van het project op YouTube via https://youtu.be/Ca0EZZyQ9fQ

Daarbij hebben beide corporaties ook te maken met een veranderende samenstelling qua huishoudens. Met name kleinere huishoudens die in te grote en daardoor ook te dure woningen wonen. Bij beide projecten is dit probleem aangepakt in een efficiënt en comfortabel ontwerp en indeling.