Het vastgoed van de corporatie: nieuwe themaweek

Vastgoed / 27 april 2017
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Vastgoedmanagement meets de corporatiesector tijdens onze themaweek 'het vastgoed van de corporatie'. Zorgen voor betaalbare woningen staat immers hoog op de agenda bij iedere corporatie. Na 'Wonen en Zorg' is het tijd om de spotlights te richten op een nieuw hot topic in de corporatiesector.

Fossiele brandstoffen raken op. Vervuiling neemt alleen maar toe. Meer dan ooit zijn er nu nieuwe manieren van bouwen en beheren nodig. Juist nu moet de corporatie aan de slag! Duurzaam vastgoed is niet iets dat overvliegt, maar strategische noodzaak. Hoe kunnen we duurzamer ontwerpen, bouwen en renoveren en ervoor zorgen dat gebouwen gebruiksvriendelijk en rendabel blijven? Hoe haal je het optimale uit je assetmanagement? En, hoe kun je ervoor zorgen – ondanks invloed van overheid en gemeente – dat jouw woningaanbod aansluit op (veranderende) vraag? Stuk voor stuk onderwerpen waar we de komende periode op CorporatieNL.nl graag bij stilstaan.

Tijdens de themaweek ‘vastgoed’ kun je op alle werkdagen ’s ochtends je (werk)dag beginnen met een nieuw artikel. Wat mag je verwachten? We behandelen kwesties zoals:

  • De grootste uitdagingen bij het op orde brengen van je vastgoedinformatie
  • Nut en noodzaak van een goed portefeuilleplan
  • Wat zit er in de pijplijn voor Bumabuurten en Pechtoldwijken?
  • Het nieuwe leegstandsbeheer
  • Tijdelijke invulling van grondposities

Lees bijvoorbeeld de artikelen van: