Kwastendag van Mitros verbindt maatschappelijke doelen

Maatschappelijk / 30 augustus 2020
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Werkzoekenden kunnen tijdens de Utrechtse Kwastendag kennismaken met het schildersvak. Onderhoudspartners van CorporatieNL-lid Mitros geven op deze dag les in onder andere schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Zo kunnen geïnteresseerde werkzoekenden, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als onderhoudsschilder. Mitros verbindt met de Kwastendag 2 maatschappelijke doelen.

Extra duwtje

De Kwastendag is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een opleiding en een vaste baan. Inkoper Ron Sierink van Mitros zegt hierover: “In tijden van economische voorspoed hebben veel mensen werk, maar niet iedereen lukt het om weer aan de slag te gaan. Deze groep mensen ervaart soms een grote afstand tot de arbeidsmarkt en heeft een extra duwtje in de rug nodig, daar dragen we met dit initiatief aan bij”.

Verbonden in de verf

De Kwastendag is de aftrap van het scholingstraject Je Leven In De Verf. Na deze dag kunnen 7 kandidaten die enthousiast en geschikt zijn over het schildersvak, meedoen aan het leerwerktraject. Daarin leren werkzoekenden de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder. De kandidaten volgen theorielessen en gaan tenminste 3 dagen per week de steigers op. De kandidaten die het opleidingstraject succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.

Op deze manier zorgt Mitros voor verbinding op 3 niveaus:

  1. toename participatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  2. terugdringen tekort aan vakmensen
  3. bijdrage aan beter onderhoud van woningen

Sociale impact Mitros

Mitros wil de sociale impact in Utrecht en Nieuwegein zo groot mogelijk maken en werkt daarvoor samen met Stichting Nelis en WIJ 3.0, organisaties die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen een duurzame carrière op te bouwen, wil. De organisaties werken voor de Kwastendag verder nauw samen met onder andere Bouwmensen, WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden en ADSU.