Nieuw lid Rockzero overtreft eisen uit bouwbesluit

Vastgoed / 16 mei 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

We mogen bij CorporatieNL alweer een nieuwe organisatie als lid verwelkomen. Want ook alle medewerkers van ROCKZERO horen er voortaan bij. De organisatie sluit daarmee aan bij een groeiend aantal corporaties, kennisinstellingen en marktpartijen dat als lid van het kennisplatform een succes maakt van alle events, commissies, publicaties en bijeenkomsten. Wie zijn de mensen bij ROCKZERO en wat doen zij zoal? We vragen het aan Creativity & Growth Manager Leontine van Kampen

We mogen bij CorporatieNL alweer een nieuwe organisatie als lid verwelkomen. Want ook alle medewerkers van ROCKZERO horen er voortaan bij. De organisatie sluit daarmee aan bij een groeiend aantal corporaties, kennisinstellingen en marktpartijen dat als lid van het kennisplatform een succes maakt van alle events, commissies, publicaties en bijeenkomsten. Wie zijn de mensen bij ROCKZERO en wat doen zij zoal? We vragen het aan Creativity & Growth Manager Leontine van Kampen.

Kun je vertellen wat jullie organisatie precies doet?

Leontine van Kampen: “Rockzero biedt woningcorporaties een circulair prefab bouwsysteem voor een duurzame toekomst. De basis van ons bouwsysteem bestaat uit ROCKWOOL steenwol. De kracht van ons prefab bouwsysteem zit vooral in de eenvoud. Door het prefabriceren van gevels en daken kan het bouwproces van nieuwbouwprojecten aanzienlijk worden versneld, fouten worden voorkomen en risico’s blijven laag. Uniek aan het bouwsysteem van Rockzero is dat het ruimschoots de eisen uit het bouwbesluit overtreft op het gebied van energiebesparing, akoestiek en brandveiligheid. Zo is Rockzero met een maximale isolatiewaarde van Rc9 een ‘hero’ op het terugdringen van de energievraag. Hierdoor presteert een Rockzero woning veel beter dan een traditioneel gebouwde woning. Dankzij de hoge isolatiewaarde hoeft er gedurende de levensduur veel minder energie te worden verbruikt en wordt de woning veel beter stuurbaar voor de bewoners, wat uiteraard resulteert in meer comfort.”

Wat kunnen de leden van jullie leren oftewel wat heb je de leden te bieden op het gebied van bijvoorbeeld kennis?

Van Kampen: “‘If you do what you always did, you will get what you always got, aldus Albert Einstein.’ Rockzero bouwsystemen is een andere wijze van bouwen ten opzichte van de traditionele bouw. Het is een zekere verantwoorde duurzame investering, passend in deze tijd waarin wij kampen met problemen zoals een krappe woningmarkt, klimaatverandering, krapte op de arbeidsmarkt en beperkte beschikbare grondstoffen. De bouwsystemen van Rockzero zijn ontwikkeld als oplossing voor deze problemen zonder aandacht te verliezen voor het allerbelangrijkste aspect van woning, namelijk; comfort en bescherming in de breedste zin. Wij willen onze kennis en ervaring over deze nieuwe wijze van bouwen delen met de leden en de dialoog aangaan waarom anders bouwen dan voorheen noodzakelijk is.”

Wat kunnen de leden voor jullie doen of waar kunnen ze jullie mee helpen?

Van Kampen: “Wij zijn vooral erg benieuwd naar welke obstakels woningcorporaties ervaren in het nieuwbouwproces. Door dit met ons te delen, kunnen wij beter begrijpen wat er bij hun speelt en kunnen wij duidelijker uitleggen wat ons bouwsysteem voor hun kan betekenen. De bouwkundige kennis van ons team gaat verder dan ROCKWOOL steenwol. Wij kunnen meedenken over meer facetten binnen de bouw, waardoor woningcorporaties een duidelijker beeld krijgen van hoe ons systeem binnen hun beoogde woningbouwproject past. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook meedenken over de mogelijkheid om te bouwen op een bestaande fundering, woningen energieneutraal te maken of zelfs meedenken in de haalbaarheid van bepaalde businessmodellen.”

Waarom hebben jullie je eigenlijk aangemeld als lid van CorporatieNL?

Van Kampen: “Wij willen graag in contact komen met woningcorporaties en erachter komen welke problemen zij ervaren in de realisatie van nieuwbouwprojecten. Wij geloven er namelijk in dat de problemen op de woningmarkt alleen maar door de juiste samenwerkingen worden opgelost.”

Is er iets dat we beslist moeten weten over jullie organisatie of is er iets verrassends dat we nooit bij of van jullie zouden verwachten?

Van Kampen: “In 2022 komen we met mooi en groot nieuws! Wij geven één hint: ‘Innovation’. Wil je weten wat ons nieuws gaat zijn? Houd dan vooral de LinkedIn pagina van ROCKWOOL Nederland in de gaten.”

Kijk voor meer informatie over Rockzero op de website