Personas en bestaande woningvoorraad houden Vastgoed Commissie bezig

Vastgoed / 17 mei 2023
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

De leden van de Vastgoedcommissie werken vanuit hun expertise aan het realiseren van een thuis voor iedereen in 2030. Daartoe selecteren zij de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het vastgoed en informeren zij de leden van CorporatieNL over de betekenis hiervan voor hun werk. Tijdens de laatste vergadering bespraken de leden nieuwe kansen en inzichten die leiden tot een thuis voor iedereen in 2030.

Een van de commissieleden is gevraagd om mee te denken over de woonopgave in een grote stad. Dat biedt de mogelijkheid om het concept van een flexring om steden, zoals door de Vastgoed Commissie bedacht, naar voren te brengen. Ook is erover gesproken om drie personas te definiëren: huurder, ontwikkelaar en corporatie. Vanuit deze personas zal de Commissie beschrijven wat er gebeurt als ze wel een thuis hebben en wat er gebeurt als ze dat niet hebben.

Besproken is ook dat er nog veel oplossingen zijn binnen de bestaande woningvoorraad en dat er niet altijd gebouwd hoeft te worden. Bij elkaar zijn ongeveer 1 miljoen woningen te realiseren door het beter benutten van de bestaande voorraad door optoppen, leegstand verminderen en meer samenwonen. Voor dat laatste zijn dan wel fiscale faciliteiten nodig. De keerzijde kan zijn dat je sociale problemen naar je toe haalt als je meer doet met de bestaande woningvoorraad.

Het gehele verslag van de bijeenkomst lees je weer in het ledenplatform waar je makkelijk op inlogt met je zakelijke e-mailadres. Je treft er meer publicaties en je kunt je er ook opgeven voor bijeenkomsten en trainingen.

Leden

Om het brede veld van vastgoed te bestrijken is de commissie multidisciplinair samengesteld met CorporatieNL-leden die ervaring hebben binnen en buiten onze sector. De commissie bestaat uit:

  • Maarten Vermeulen (voorzitter), Senior vice president national councils ULI Europe
  • Ard de Jong, Directeur Latei
  • Tine-Loes Hemmes, Adjunct-directeur Vastgoedontwikkeling en Klant en Markt Dura Vermeer
  • Karima Bouchtaoui, Wethouder Zaltbommel
  • Arnold Pureveen, Bestuurder/CFO Woonzorg Nederland
  • Estéban van Zeijl, Programmamanager Duurzaam Wonen Dutch Green Building Council
  • Nicole van Wijk, Bestuurder Woonwaard
  • Henk Vonk, Directeur HevoFame
  • Joziene van der Linde, Managing Director De Meeuw

Suggesties of vragen?

Heb je suggesties voor de commissie, wil je belangrijke nieuwe trends of ontwikkelingen delen of heb je interesse om een bijdrage te leveren op een van de onderwerpen, en ben je lid van CorporatieNL? Stuur ons dan graag een e-mail. Je ontvangt binnen een week onze reactie.