Sluitsysteem dat zelf energie opwekt

Vastgoed / 09 juli 2019
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

iLOQ is het enige digitale sluitsysteem ter wereld dat zelf de benodigde energie opwekt uit het in de cilinder steken van de sleutel. De herprogrammeerbare sleutels en cilinders werken zonder batterijen of bekabeling. Het beheer van toegangsrechten is met het digitale iLOQ systeem veiliger en eenvoudiger dan met mechanische systemen. De onderhoudskosten zijn beduidend lager dan die van mechanische sloten of elektromechanische sluitsystemen op batterijen.

Voordelen van dit systeem

 1. Eenvoudig beheer van master key sluitsystemen

Het in energie zelfvoorzienende iLOQ S10 vertegenwoordigt een nieuwe generatie van sluitsystemen, ter vervanging van omslachtige systemen met een mechanische hoofdsleutel en elektromechanische systemen die afhankelijk zijn van batterijen. De sterke versleuteling garandeert flexibel en veilig beheer van toegangsrechten binnen master key systemen die een hoge mate van beveiliging vereisen, zoals woningbouw, onderwijs, zorginstellingen en openbare gebouwen. Binnen hetzelfde systeem zijn er ook iLOQ deursloten, hangsloten en meubelsloten.Ook is er een uitbreiding tot het op afstand te beheren toegangssysteem iLOQ S10 Online.

2. Actuele toegangsrechten

Alle cilinders in het iLOQ S10 systeem zijn te programmeren. Het beheer van toegangsrechten gebeurt gedecentraliseerd in de iLOQ Manager software, waar alle gebruikers toegang hebben tot actuele informatie over sleutels, cilinders en toegangsrechten. Binnen dit systeem vormen hoofdsleutels geen risico. Zo is een als master key geprogrammeerde sleutel direct uit het systeem verwijderd zodra deze als vermist wordt opgegeven. Het bijwerken van een cilinder gebeurt ofwel door een sleutel in te steken of met een programmeer unit. Ook maakt een op het internet aangesloten iLOQ Net Bridge en een hotspot het systeem op afstand bedienbaar.

3. Eenvoudige installatie en onderhoud

iLOQ S10 cilinders zijn uitwisselbaar met hedendaagse europese mechanische cilinders. Er is geen enkele aanpassing aan de deur nodig. Bij renovatieprojecten kunnen de cilinders tijdens de bouw al geïnstalleerd worden en na oplevering eenvoudig geherprogrammeerd worden voor de uiteindelijke gebruiker. Installatie en onderhoud is voordelig aangezien sleutels en cilinders zonder batterijen of kabels werken.

4. Goedgekeurd door beveiligingsorganisaties

iLOQ werkt samen met toonaangevende specialisten in de beveiligingssector. De producten van iLOQ worden constant verbeterd en getest en voldoen aan de door de beveiligingsindustrie gestelde normen. Keurmerken en goedkeuringen van onafhankelijke onderzoeksinstituten zijn belangrijke indicatoren voor de veiligheid van deze oplossingen. Een actuele lijst van certificaten is te vinden op www.iloq.com