Video: DeltaWonen zoekt partners voor circulaire proeftuin

Vastgoed / 07 november 2019
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

DeltaWonen gaat aan de slag met een proeftuin circulair bouwen, maar kan dat niet alleen. Zij zoekt daarom samenwerking met bedrijven en andere organisaties voor het realiseren van een circulair gebouw. Kun jij de corporatie helpen?

Ambitieus doel

De overheid wil 50% minder primaire grondstoffen gebruiken in 2030 en wil 100% circulair zijn in 2050. DeltaWonen wil dit zo snel mogelijk bereiken.  ‘Hoe mooi zou het zijn als we in 2030 al ver voorlopen op deze doelstellingen,’ zegt deltaWonen’s Martijn van Dijk, “dan moeten we nu circulair gaan bouwen en renoveren!” Er ligt een grote woningbouwopgave voor de corporatie. Maar grondstoffen raken op, worden duurder en er is een tekort aan vakmannen. Door de circulaire kringloop zo klein mogelijk te houden en te anticiperen op onverwachtse veranderingen in de toekomst, wil de corporatie de doelstellingen bereiken.

Alle ideeën gebruiken

De zoektocht naar organisaties die willen samenwerken, is geopend. Samen met startups, studenten, aannemers, slopers, installateurs, leveranciers, architecten en anderen wil deltaWonen het verschil maken. Elk plan is welkom, zolang het plan maar bijdraagt aan het bouwen van een circulair bouwwerk. Na de proeftuin zal de corporatie de succesvolle ideeën gebruiken in de bouw en renovatie van haar woningen.

Samenbrengen

Er moet een bouwwerk komen dat volledig circulair is gebouwd. Door de samenwerking met andere partijen moet de proeftuin meer worden dan alleen een fysiek bouwwerk. Inmiddels zijn er al veel ideeën, plannen en producten die aansluiten bij het project. Ook interesse om je kennis ter beschikking te stellen? Kijk dan op de speciale website over de proeftuin circulariteit.

Bekijk de video

Om de oproep kracht bij te zetten figureert directeur-bestuurder Evert Leideman in een video over de proeftuin. Deze kun je bekijken op de website van deltaWonen.

Oproep: doe mee aan de proeftuin circulariteit van deltaWonen