Redactiecommissie Vastgoeddata

Commissie / CorporatieNL

De kwaliteit van onze vastgoeddata wordt steeds belangrijker. Want de juistheid ervan bepaalt een eerlijke huurprijsberekening voor onze huurders. En het zorgt ervoor dat we de meerjarenonderhoudsplanning beter kunnen inschatten en plannen. Maar ook het inzicht dat nodig is om ons vastgoedmanagement verder te professionaliseren staat of valt met goede data. Het goede nieuws is dat er steeds meer middelen en mogelijkheden zijn om de datakwaliteit te verbeteren. De Redactiecommissie Vastgoeddata schrijft er een boek over voor alle leden.

Doel

CorporatieNL heeft als doel dat in 2030 iedereen – ook de mensen die daar hulp bij nodig hebben – in Nederland beschikt over een thuis. We moeten daarom met elkaar meer weten over het vastgoedbezit en de manier waarop data en digitalisering kunnen helpen bij de opgaven. Want dat kan zorgen voor een eerlijke verdeling van woonruimte en uiteindelijk voor een beter functionerende maatschappij.

Redactiecommissie

CorporatieNL schrijft samen met haar leden een e-book over de ontwikkelingen rondom vastgoeddata. De redactiecommissie bestaat uit vertegenwoordigers vanuit collega-corporaties en marktpartijen op het gebied van vastgoed en digitalisering:

 • Agnes Ellermann-Huls – Manager bedrijfsbeheer deltaWonen
 • Wietse Theeuwen – Programma manager data en innovatie Havensteder
 • Thijs Van den Broek – Mede-eigenaar Coencad
 • Jean-Paul Oudenaarden – Programma manager kwaliteit Thuisvester
 • Michael Stender – Informatiemanager Dura Vermeer
 • Peter Weenink – Adviseur Innovatie en Informatisering Mooiland

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod in de vergaderingen en in het te verschijnen boek:

 1. Stand van zaken
 2. Tools en technologieën
 3. Organisatiecultuur
 4. Fijn en betaalbaar wonen
 5. Toekomst

Suggesties of meedoen?

Heb je suggesties voor de redactiecommissie, wil je belangrijke nieuwe trends of ontwikkelingen delen of heb je interesse om aan artikel te schijven en ben je lid van CorporatieNL? Stuur ons dan graag een e-mail. Je ontvangt binnen een dag onze reactie.