E-book De kracht van kwetsbaren

Maatschappelijk
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 04 Nov 2021
Details
Datum Kosten Locatie

Na het lezen van dit e-book weet je hoe je van de toename van kwetsbare doelgroepen een kans maakt. Je leest wat andere corporaties en samenwerkingspartners doen en hoe je daar je voordeel mee kunt doen in je eigen werk. Dit boek wordt verspreid naar 5 duizend lezers.

De veranderingen

Uit onderzoek van CorporatieNL blijkt dat een groot deel van de corporatiemedewerkers in steeds vaker last heeft van stress, burn-out of soms zelfs PTSS door het werken met kwetsbare doelgroepen. De toename in aantallen kwetsbaren, maar ook in multiproblematiek zorgt voor situaties die steeds vaker uit de hand lopen. Toch hoeft dit niet zo te zijn, als we in staat zijn om anders naar het probleem te kijken. Want als we anders durven organiseren en coördineren ontstaan ineens nieuwe perspectieven die ons toekomstbestendig maken.

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Hoofdstuk 1: Stand van zaken
Ontwikkelingen
Feiten en cijfers
Definities en begrippen

Hoofdstuk 2: Eenzaamheid
Ervaren eenzaamheid
Rol van de corporatie
Voorbeelden van projecten

Hoofdstuk 3: Psychosociale problematiek
Soorten psychosociale problemen
Betekenis van corporatie
Voorbeelden uit de praktijk

Hoofdstuk 4: Financiële problemen
Typen financiële problemen
Mogelijkheden en grenzen van de corporatie
Praktische instrumenten en cases

Hoofdstuk 5: Praktijkvoorbeelden manieren van aanpak

Hoofdstuk 6: Zeven interessante interviews

Conclusies
Epiloog
Bronnen

E-book ontvangen

Als lid van CorporatieNL kun je deze publicatie downloaden. Ga naar het ledenplatform, klik op de kennisbank en je treft er deze titel. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief dit boek. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en commissies.