Onderzoeksrapport Digitale transformatie van corporaties

Digitaal
Details
Datum Kosten Locatie

In de kennisbank tref je onderzoeken, presentaties, documenten, video’s en downloads over de onderwerpen waar jij in je werk mee te maken hebt. Ook het onderzoeksrapport Digitale transformatie van corporaties is opgenomen in de kennisbank.

Corporaties lopen voorop met algoritmes

Bijna drie van de tien corporaties (29%) maakt gebruik van algoritmes. Daarmee behoren we tot de koplopers van Nederland. Die algoritmes gebruiken we het meest voor respectievelijk klantprocessen, wonen en financiële zaken. Bijna de helft (48%) twijfelt nog aan de kwaliteit van de beslissingen door algoritmes. Toch vindt 44% het prima als een algoritme zelfstandig een deel van het eigen werk overneemt.

Grotere ambitie CorporatieNL-leden

Uit het onderzoek blijkt verder dat leden van CorporatieNL een grotere digitale ambitie hebben dan niet-leden. Zo geeft 32% van de leden aan gebruik te maken van algoritmes, terwijl dit percentage bij nog-niet-leden op 26% ligt.

Leden van CorporatieNL zijn ook veeleisender naar medewerkers op het gebied van digitale vaardigheden (72%) en samenwerken (69%) dan niet-leden. Ook hebbenwij een grotere ambitie op het gebied van de inzet van nieuwe middelen zoals robots (43%) en drones (25%).

Onderzoek ontvangen

Als lid van CorporatieNL kun je deze publicatie downloaden. Ga naar het ledenplatform, klik op de kennisbank en je treft er deze titel. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief dit boek. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en commissies.