Onderzoeksrapport Digitale transformatie van corporaties

Digitaal
Details
Datum Kosten Locatie

In de kennisbank tref je onderzoeken, presentaties, documenten, video’s en downloads over de onderwerpen waar jij in je werk mee te maken hebt. Ook het onderzoeksrapport Digitale transformatie van corporaties is opgenomen in de kennisbank.

Corporaties lopen voorop met algoritmes

Bijna drie van de tien corporaties (29%) maakt gebruik van algoritmes. Daarmee behoren we tot de koplopers van Nederland. Die algoritmes gebruiken we het meest voor respectievelijk klantprocessen, wonen en financiële zaken. Bijna de helft (48%) twijfelt nog aan de kwaliteit van de beslissingen door algoritmes. Toch vindt 44% het prima als een algoritme zelfstandig een deel van het eigen werk overneemt.

Grotere ambitie CorporatieNL-leden

Uit het onderzoek blijkt verder dat leden van CorporatieNL een grotere digitale ambitie hebben dan niet-leden. Zo geeft 32% van de leden aan gebruik te maken van algoritmes, terwijl dit percentage bij nog-niet-leden op 26% ligt.

Leden van CorporatieNL zijn ook veeleisender naar medewerkers op het gebied van digitale vaardigheden (72%) en samenwerken (69%) dan niet-leden. Ook hebbenwij een grotere ambitie op het gebied van de inzet van nieuwe middelen zoals robots (43%) en drones (25%).

Onderzoek opvragen

Het 90 pagina’s tellende rapport met toelichtingen en de betekenis voor jouw werk tref je in de kennisbank. CorporatieNL-leden ontvangen automatisch per e-mail bericht zodra een nieuw onderzoek, document, video, e-book, verslag of paper is toegevoegd aan de kennisbank. Zij kunnen het gratis downloaden.

Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap van CorporatieNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief het onderzoeksrapport De Kracht van Kwetsbaarheid. Je kunt dan voortaan ook gelijk deelnemen aan alle events, trainingen en werkgroepen.