Online training: Thuis in Optoppen

Vastgoed
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 17 Apr 2024
Details
Datum Kosten Locatie

Om te zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030 moeten we het woningtekort oplossen. Binnen de bestaande woningvoorraad is dat best goed mogelijk, want alleen al in je eigen omgeving kun je duizenden nieuwe woningen toevoegen. Dat doe je met optoppen oftwel een verdieping bovenop appartementcomplexen plaatsen. Dit is niet altijd makkelijk omdat je te maken hebt met bewoners, techniek, stadsbeeld en belangen. Toch blijkt dat optoppen in de praktijk een van de meest veelbelovende en tegelijk onderschatte manieren is om snel meer woningen te realiseren. Waar moet je rekening mee houden?

Wat kun je verwachten

In deze training laten we je zien op welke manier optoppen jouw organisatie kan helpen bij het oplossen van het woningtekort en wat erbij komt kijken voor jou als professional en voor jouw organisatie. We maken inzichtelijk welke stappen je moet zetten en met welke randvoorwaarden je rekening moet houden. In deze training is er voldoende ruimte om je eigen praktijkervaringen en vragen in te brengen of je te laten inspireren en informeren door de andere deelnemers.

Programma

Tijd Onderwerp
Kennismaking
Waarom optoppen?
Voorbeeldprojecten
Randvoorwaarden
Pauze
Draagvlak creëren
Fases
Uitvoering en de eigen praktijk
Samenvatting & afsluiting

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle leden van CorporatieNL: bestuurders, managers, teamleiders, coördinatoren en medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met vastgoed, wonen of nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen in optoppen. Bijvoorbeeld managers vastgoed, assetmanagers, programmamanagers, directies, beleidsmedewerkers of portefeuillemanagers.

PE Punten

Met het volgen van deze training ontvang je als bestuurder 3 erkende PE-punten.

Aanmelden via ledenplatform

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Log in op het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.