Training: Thuis in AI

Digitaal
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 18 Sep 2024
Details
Datum Kosten Locatie

AI opent deuren naar een wereld vol mogelijkheden die voorheen onbereikbaar leken. In deze praktisch training word je uitgenodigd om AI te ontdekken op een toegankelijke en inspirerende manier. Ontdek hoe AI jouw werk, missie en organisatie kan verrijken en welke impact het kan brengen. Zet jij de stappen om thuis te raken in AI?

Wat kun je verwachten van deze training?
Dompel jezelf onder in boeiende AI-verhalen die specifiek gericht zijn op de gebieden van wonen, vastgoed, en bedrijfsvoering. Denk aan het voorspellen van onderhoudsbehoeften, verbeteren van de veiligheid wijken en buurten, het identificeren van toekomstige huurders of het verbeteren van de klantenservice. Leer welke stappen je moet nemen en welke vragen je moet stellen om thuis te raken in AI. De training sluiten we af met een praktische opdracht.

Centrale Vraag
Hoe kan AI jouw werk, missie of organisatie verrijken? En wat betekent dit concreet voor jouw werk en stappen die je neemt binnen je werk.

Werkvorm
Deze training biedt een vertrouwde omgeving om samen met gelijkgestemden AI te verkennen. Ontdek waar je staat, identificeer obstakels en bepaal hoe je de stappen zet. Na afloop ontvang je een actieplan om verder thuis te raken in AI. Neem je laptop of tablet mee, want we gaan ook echt aan de slag.

Programma

Tijd Onderwerp
INLOOP
START TRAINING EN KENNISMAKING
Welkomstwoord, introductie van het programma en kennismaking met deelnemers.
INTRODUCTIE AI - NU EN TOEKOMST
Overzicht van AI: wat is het, wat doet het, wat kan het, waar gaat het naartoe.
VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK
Cases en inspirerende voorbeelden van AI-gebruik
KORTE PAUZE
STAPPENPLAN AI
Praktische stappen voor het starten met AI-toepassingen. Tips voor het identificeren van geschikte AI-toepassingen. Risico’s en gevaren. Maak je eigen actieplan.
OPDRACHT: AI IN DE PRAKTIJK
Uitleg over de doelstellingen en vereisten van de opdracht. Account aanmaken en bespreking van je eerste resultaten.
AFRONDING, SAMENVATTING EN TIPS
We vatten het geleerde samen en geven de laatste praktische tips. Je kunt nu zelf aan de slag en je weet waar je terecht kunt voor vragen.
EINDE EN LUNCH

Voor wie
Deze training is voor alle leden van CorporatieNL die thuis willen raken in AI. Denk hierbij aan medewerkers, managers, coördinatoren, adviseurs bij woningcorporaties, gemeenten en bedrijven die willen verkennen hoe AI hun werk, missie en organisatie kan versterken.

PE Punten
Met het volgen van dit event ontvang je als bestuurder 3 erkende PE-punten.

Aanmelden voor deze training
Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.