62% corporatiemedewerkers vindt zichzelf databedreven, maar de collega’s niet

Digitaal / 15 juni 2020
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Van alle corporatiemedewerkers vindt in totaal 62% zichzelf databedreven, daarvan vindt 13% zichzelf zeer bedreven en 49% behoorlijk bedreven met data. Tegelijkertijd is maar 26% van mening dat de collega's behoorlijk of zeer bedreven zijn met data. Dat blijkt uit onderzoek van CorporatieNL onder 701 bestuurders, directeuren, managers en medewerkers van woningcorporaties.

In hoeverre vind jij jezelf en je collega’s datavaardig? Dat wil zeggen dat je de juiste keuzes kunt maken uit beschikbare data, middelen en systemen om je doel te bereiken. Geef een cijfer van 1 (niet vaardig) tot 5 (zeer vaardig).

beoordeling eigen databedrevenheid
beoordeling databedrevenheid collega's

Volledig rapport downloaden

Als lid van CorporatieNL kun je het het volledige onderzoeksrapport in hoge resolutie downloaden in de kennisbank. Je kunt dan tevens deelnemen aan de werkgroep Maatschappelijke Data, het event Databedreven en de trainingen op het gebied van omgaan met data. Natuurlijk kunnen jij en je collega’s dan ook deelnemen aan de andere events, trainingen, werkgroepen, publicaties en kennisbank. Kijk hiervoor op de lidmaatschapspagina.