Goede buren krijgen waardering

Maatschappelijk / 29 juli 2019
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Corporaties kunnen veel doen om kwetsbare bewoners te ondersteunen. Maar met behulp van naasten en buren kan er nog meer worden bereikt. In Twente kunnen deze 'goede buren' worden genomineerd voor de Beste Buur Bokaal.

Geschikte woningen voor kwetsbare bewoners

Woningcorporaties nemen allerlei maatregelen om mensen langer thuis te laten wonen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om mensen met autisme, een fysieke beperking of dementerende ouderen. Corporatie Reggewoon maakt woningen geschikt door bijvoorbeeld de muur achter het toilet een andere kleur te geven, zodat de bewoner duidelijk kan zien waar het toilet zich bevindt. Ook zorgen zij voor een stukje extra veiligheid door het plaatsen van inductiekookplaten.

Hulp van naasten

Naast de initiatieven vanuit corporaties, is de hulp van naasten erg belangrijk. Maar niet iedere kwetsbare bewoner heeft (hulp van) familie of vrienden. Gelukkig zijn er veel behulpzame buren die graag iets voor een ander willen doen. En juist deze ‘goede buren’ kunnen worden genomineerd voor ‘de Beste Buur Bokaal’. Op Burendag (28 september) worden de winnaars gekozen.

Positieve benadering

De positieve benadering bij dit initiatief is denk ik heel belangrijk. De problemen rondom kwetsbare bewoners krijgen aandacht. Maar nog belangrijker, de focus ligt op de oplossingen, hoe relatief klein die ook zijn.

Wat vind jij?

Tijdens ons Maatschappelijk Event gaan wij graag met jou in gesprek over kwetsbare bewoners. In de tussentijd hoor ik graag wat jij van dit soort initiatieven vindt. Ken jij soortgelijke projecten? Ik hoor het graag via redactie@corporatienl.nl

 

Bron: Twents Volksblad