Martin Bleijenburg als programmaleider van de leergang ‘Het wonen van morgen’

Maatschappelijk / 29 juni 2017
Tamara Stam
Tamara Stam
Manager Ontwikkeling & Innovatie, PublicNL

Wie begeleidt de deelnemers tijdens de leergang 'Het wonen van morgen' en wat ga je van hem leren? Hij zit er namelijk midden in! Maak kennis...

Martin Bleijenburg
Martin BleijenburgProgrammaleider

Senior adviseur/ Partner, Companen Advies

Martin Bleijenburg is senior adviseur en partner bij onderzoeks- en adviesbureau Companen B.V. Martin heeft in de corporatiebranche veel kennis en kunde opgebouwd rondom de transitie scheiden wonen en zorg, betaalbaarheidsprogramma’s, prestatieafspraken, strategisch voorraadbeleid, huisvesting statushouders, wijkontwikkeling, huurbeleid, lokaal en regionaal woonbeleid, scheiden DAEB/niet-DAEB, enzovoorts. Naast zijn uitgebreide kennis heeft hij veel ervaring met het in goede banen leiden van complexe samenwerkingsprocessen. Hij is naast sparringpartner en trainer voor bestuurders en toezichthouders ook een inspirerend spreker en gespreksleider op conferenties en congressen.

Waarom Martin als programmaleider?

“In mijn werk ben ik verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling bij DeltaWonen. Momenteel ontwikkel ik het herontwerp van de samenwerking en vastgoedsturing naar aanleiding van de decentralisatiedossiers. Ik trek dit complexe traject en werk daarvoor intensief samen met de ketenpartners op het gebied van zorg, welzijn en wonen. De partners in dit proces kenschetsen mij als een onmisbare schakel om te verbinden, koers te houden, deskundige inbreng te leveren maar ook gewoon te zorgen dat het leuk is.

Dankzij mijn maatschappelijke rol beschik ik over een invloedrijk netwerk op het snijvlak van wonen, werken, leren, vrije tijd en zorg”

Zie jij jezelf samenwerken met Martin? Neem dan deel aan de leergang, waarin je werkt aan je fasedocument.

Je aanpak in een fasedocument

Op 19 september 2017 staat de nieuwste leergang, in het thema ‘maatschappelijk’ van CorporatieNL gepland. Er vinden allerlei ontwikkelingen plaats op het gebied van Wonen en Zorg. De verandering in regels, toenemende druk vanuit zorgdoelgroepen en de opkomst van slimme technologie zorgen ervoor dat het bezit van de corporatie verandert en financiële risico’s toenemen. Meer nadruk op de woonfunctie vraagt om intensievere samenwerking tussen corporatie, gemeente en zorgorganisatie. Om tegemoet te komen aan de veranderende vraag is een gedegen aanpak nodig. Deze praktisch gerichte leergang helpt deelnemers bij het vormgeven van hun aanpak voor wonen en zorg in de vorm van een fasedocument.

Meer sprekers en trainers

Zodra nieuwe namen van de losse sessies bekend zijn, presenteren we hen op de aanmeldpagina.