‘Participatie vraagt moed’ – Tineke Abma (hoogleraar Participatie en Diversiteit VU medisch centrum)

Maatschappelijk / 02 augustus 2019
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Tineke Abma is een van de belangrijke sprekers tijdens het event 'De Kracht van de Kwetsbare Bewoner'. Dankzij 25 jaar ervaring is zij een expert als het gaat om kwetsbare groepen. Tijdens het event gaat zij je alles vertellen over het onderwerp 'Participatie vraagt moed'.

Tineke heeft jarenlange ervaring met kwetsbaren, zoals ouderen, mensen met een fysieke beperking en chronisch zieken. In haar onderzoeken richt zij zich onder andere op de maatschappelijke participatie van mensen in een kwetsbare situatie. Zij weet dus als geen ander waar kwetsbare bewoners mee te maken krijgen en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan.

Tweedeling

In een interview met Trouw zei Abma eerder: ‘Ik zie een tweedeling ontstaan. Wie een ruime beurs heeft, kiest voor een commerciële zorginstelling of een verpleegkundige aan huis. Wie dat niet kan bekostigen, blijft te lang thuis wonen, met het risico van ongelukken. Of is aangewezen op een publieke instelling die een lange wachtlijst hanteert en onvoldoende zorgkwaliteit kan waarborgen.’

Belangrijke rol corporatie

Over de rol van de corporatie heeft zij een scherp standpunt dat zij zal toelichten tijdens haar keynotespeech op het event De Kracht van de Kwetsbare Bewoner. Wees er ook bij en kom in gesprek. Zet een moedige stap en vertaal wat je leert naar jouw eigen praktijk.