Lector Maatschappelijk Vastgoed: “Duurzamer bouwen? Innoveer aan de sociale kant van het proces!”

Vastgoed / 12 februari 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Op 29 maart 2018 komt de corporatie- en publieke sector samen om kennis en ervaring te delen over duurzaamheid en innovatie met betrekking tot vastgoed. Een dag waarop je tijdens het grootse maatschappelijke vastgoedevent voor woningcorporaties geïnformeerd en geïnspireerd wordt door verschillende sprekers en experts. Jan Veuger, lector Maatschappelijk Vastgoed, zal de dag voorzitten. Tijd om hem alvast wat beter te leren kennen!

We vroegen de lector Maatschappelijk Vastgoed alvast wat te verklappen van zijn visie over duurzaamheid en innovatie. Wat zijn volgens hem de belangrijkste ontwikkelingen en heeft hij een gouden tip? Je leest het onderstaand.

Heb jij je toegangsbewijs voor het ‘Vastgoed Event: Op weg naar een duurzame toekomst’ al op zak?

Ontwikkelingen

Wat zijn volgens de lector de belangrijkste ontwikkelingen binnen het thema duurzaamheid en innovatie de komende jaren? ‘De sector moet investeren in het aanbieden van concepten die passen bij de ontwikkelingen naar meer groen.’

Inspelen op ontwikkelingen

Volgens Veuger kun je op deze ontwikkelingen inspelen door kennis te ontwikkelen en vooral ook te delen. Zoals bijvoorbeeld op het Vastgoed Event. Ook adviseert hij andere vakgebieden in te zetten omdat innovatie vaak van buiten komt.

Duurzamer bouwen, ontwikkelen en renoveren

Om als corporatie duurzamer te kunnen bouwen, ontwikkelen en renoveren zodat gebruiksvriendelijk en rendabel blijven, is volgens Veuger vooral innoveren aan de sociale kant van het proces noodzakelijk.

Gouden tip

Als belangrijkste praktische tip voor corporaties om duurzaamheid toe te passen in het strategisch beleid adviseert de lector Maatschappelijk Vastgoed ‘duurzaamheid als een DNA te laten werken in het strategisch beleid’. ‘Neem het niet als apart thema op, maar integreer het volledig in het normale proces van SVB’.

Wil je samen met Jan Veuger kijken naar slimme, direct toepasbare tools voor de organisatie? Kom dan naar het Vastgoed Event. Bestel hier alvast je toegangsbewijs.

Houd ook CorporatieNL.nl in de gaten, want de komende tijd stellen we nog veel meer sprekers en experts aan je voor die je terug gaat zien op het ‘Vastgoed Event: Op weg naar een duurzame toekomst’.