Nieuw lid Hagemans Vastgoedonderhoud brengt ander perspectief

Vastgoed / 17 december 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

We mogen bij CorporatieNL een belangrijke organisatie als nieuw lid verwelkomen. Want ook alle medewerkers van Hagemans horen er voortaan bij. De organisatie sluit daarmee aan bij een groeiend aantal corporaties, kennisinstellingen en marktpartijen die met hun expertise, inzet en aanwezigheid een succes maken van alle events, commissies, publicaties en bijeenkomsten die bij elkaar leiden tot een thuis voor iedereen in 2030.

Wie zijn de mensen achter Hagemans en wat doen zij zoal? We vragen het aan operationeel directeur, Simon Ruijs.

Kun je vertellen wat jullie organisatie precies doet?

Simon Ruijs: “Bij Hagemans draait alles om onderhoud aan woningen. We staan voor behoud, verbetering en verduurzaming van sociaal vastgoed. Onze klanten zijn woningcorporaties. Als sociale huisvester kun je rekenen op de kwaliteit, de bewonerstevredenheid én het vastgoedrendement waar je op uit bent.”

“Steeds meer opdrachtgevers zien een rol voor Hagemans in het ondersteunen en adviseren van assetmanagement, onder andere bij planontwikkeling en variantenstudies. Zo groeien we vanuit onze huidige rol als totaal dienstverlener naar die van strategisch partner. Bij Hagemans werken we met plezier en energie samen aan een duurzame toekomst. Samen met jou.”

“Onze diensten bestaan uit:

  1. Transformatie. Dat gaat over verbeteringen, veranderingen en uitbreidingen op basis van de meerjaren investeringsbegroting.
  2. Groot onderhoud. Duurzaam verbeteronderhoud vindt vrijwel altijd in combinatie met verduurzaming plaats op basis van de meerjareninvesteringsbegroting.
  3. Planmatig onderhoud. Dat betreft de duurzame instandhouding op basis van de meerjarenonderhoudsbegroting.
  4. Dagelijks- en mutatie onderhoud. Deze dienst voegen we op korte termijn aan ons pakket toe.”

Wat kunnen andere leden van jullie leren oftewel wat heb je de leden te bieden op het gebied van bijvoorbeeld kennis?

Ruijs: “We onderscheiden ons in praktische oplossingen, schakelsnelheid en verantwoording pakken met veel focus op duurzaamheid. Bij alles wat we doen houden we rekening met de effecten op elders en later, het zogenaamde Total Cost of Ownership denken. We denken mee in strategische oplossingen: welke keuzes moeten er nu gemaakt worden om toekomstige verassingen te voorkomen. Je kunt als corporatie maar een keer het geld uitgeven.”

En wat kunnen de leden voor jullie doen of waar kunnen ze jullie mee helpen?

Ruijs: “We zoeken netwerkpartners waarmee het klikt. We werken graag samen met partijen die bij ons passen, bij ons DNA. Met een open blik de dialoog met elkaar opzoeken en steeds een beetje beter worden met elkaar.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als lid van CorporatieNL?

Ruijs: “CorporatieNL lijkt ons dat netwerk waarmee we zouden kunnen klikken. We zijn natuurlijk als Hagemans al actief in een aantal netwerken maar het is soms goed om weer eens een keer een ander perspectief van andere mensen op zaken te krijgen. Ook kunnen wij met onze kennis en kunde wellicht weer andere helpen.”

Is er iets dat we beslist moeten weten over jullie organisatie of is er iets verrassends dat we nooit bij of van jullie zouden verwachten?

Ruijs: “Hagemans is onderdeel van een groep samenwerkende bedrijven dat bestaat uit Heko, Toekomst Groep en Geluk Groep. Hiermee zijn we schaalbaar én benaderbaar, landelijk en lokaal. Verschillende bedrijven die uit hetzelfde hout gesneden zijn en geloven dat we samen meer gedaan krijgen dan alleen in de opgaves waarvoor we staan en dat we door samen te werken een duurzame toekomst kunnen realiseren voor iedereen. Dit willen we ook in het netwerk van CorporatieNL bereiken.”