De ambitie van CorporatieNL is om onafhankelijk verder te groeien en haar leden blijvend te servicen met kwalitatief hoogwaardige informatie en interessante contacten. Om die verdere kwalitatieve groei te realiseren werkt CorporatieNL met vaste medewerkers, een flexibele schil van ongeveer 100 professionals en al onze leden.

Jouw bijdrage op CorporatieNL?

Wil je graag een podium waar je je binnen de sector kan laten zien, een plek waar je artikelen gelezen worden door diverse collega’s en geïnteresseerden?
Onze auteurs zijn individuele professionals die zich graag op hun vakgebied willen profileren, hiervoor bieden we hen een podium om hun kennis met jou te delen. Trainers, sprekers en leden hebben het voorrecht altijd hun artikel te kunnen publiceren. Geen van beide? Dan kan de redactie jou meer vertellen over een plaatsingsdatum.

Je kunt je artikelen bij ons plaatsen binnen onze diverse thema’s: corporatie, digitaal, maatschappelijk, vastgoed.

Voor wie schrijf je?

“De website CorporatieNL is er voor en door woningcorporaties. Het biedt meningen, feiten en signaleringen over zaken die van belang zijn voor de sector. Dat kan gaan over beleidszaken, specifieke thema’s (personeel, duurzaamheid), financiën, vastgoed, lokale verantwoordelijkheden in wijken en andere van belang zijnde onderwerpen voor corporaties.

De primaire doelgroep bestaat uit midden en hoger management dat werkzaam is bij corporaties en daaraan verbonden organisaties.

Het plaatsen van commerciële informatie is uit den boze, potentiële adverteerders servicen we op andere manieren en de revenuen daaruit komen ten goede aan de website. De website wordt bijgehouden door experts uit de sector van aansprekend niveau en met stevige achtergrondkennis.”

Waar kun je over schrijven?

Zoals je bovenstaand al kon lezen, wordt er op CorporatieNL.nl gepubliceerd over meningen, nieuws, feiten en signaleringen. Maar ook trends en tips komen aan bod. Je bent geheel vrij in welk onderwerp je wilt aansnijden. Zolang jouw artikel maar van toegevoegde waarde is voor de corporatiebranche. Een aantal voorbeelden van hot topics waar je over zou kunnen schrijven:

  • klantgericht werken / de klant centraal stellen
  • de digitale corporatie
  • meer vrouwen aan de top
  • ervaring met de nieuwe woningwet
  • betaalbaarheid van wonen
  • wonen en zorg, etc.

Je artikel kan uit verschillende vormen bestaan:

  • Kennisoverdracht – een praktisch artikel met bijvoorbeeld een stappenplan
  • Case – heb jij een heel mooi voorbeeld die anderen kan inspireren? Een kijkje in de keuken bij… jou!
  • Interview – de redactie stelt je enkele vragen

Wat bieden we jou?

Gratis exposure via de website, onze socialmediakanalen en wekelijkse nieuwsbrief. Je bereikt hiermee 80% van het corporatiemanagement en veel stakeholders.
Een platform om je kennis te delen en je te profileren als autoriteit in jouw branche.
De mogelijkheid om je mening te geven over actuele onderwerpen die spelen in de branche.

Auteurschallenge

Één keer per jaar heb je de mogelijkheid uitgeroepen te kunnen worden tot TopAuteur van CorporatieNL. Houd hiervoor de website en de nieuwsbrief in de gaten.


Sandra Frenaij
Sandra Frenaij
Algemeen secretaris, CorporatieNL

Meer weten over auteur worden van CorporatieNL?

Ben je geïnteresseerd om auteur te worden, heb je vragen, wil je (online) trainingen geven, spreken op bijeenkomsten of wil je eenmalig een artikel toesturen? Neem dan contact met mij op.

Contact opnemen