“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder” – Voorzitter Digital Awards 2017

Digitaal / 04 juli 2017
Sascha Magendans
Sascha Magendans
Online marketeer, CorporatieNL

Ze komen er weer aan! De, sinds vorig jaar, populaire Digital Award wordt weer uitgereikt. Momenteel wordt de sector opgeroepen hun beste projecten te nomineren en wie weet ga jij op 16 november tijdens de uitreiking met de prijs naar huis. De nominaties en finalisten worden beoordeeld door een professionele jury. We stellen hen graag aan je voor. Waarom zijn nou juist zij jurylid geworden? Piet Klop vertelt je er meer over.

De Digital Award is een bekroning op het werk. Een erkenning voor het bieden van digitale oplossingen. De winnaars van de awards zijn toekomstgericht. De award is voor projecten in de corporatiesector. Een project van corporatie en haar leverancier. De finale en uitreiking van de awards vinden plaats tijdens het congres De toekomst als digitale corporatie.

De rol van de jury

Tot 15 juli  (LET OP! Met twee weken verlengd) kan men zich opgeven als deelnemer aan de Digital Awards. Er is plek voor 30 projecten. De jury maakt uiteindelijk de genomineerden bekend. Zij beoordelen de projecten op de gestelde criteria. Na de nominaties is het aan – jullie – het publiek om te stemmen. Vervolgens, tijdens het congres ‘De digitale corporatie,’ treedt de jury nogmaals op om de laatste 3 finalisten te voorzien van een beoordeling en de winnaar te selecteren.

Het succes van de Digital Awards 2016

Piet Klop: “We leven in een tijdperk van verandering. De digitale ontwikkelingen gaan erg snel. Dit biedt ongekende mogelijkheden, ook voor corporaties. Digitalisering maakt dat processen sneller en beter kunnen. “Meer voor minder”. In de praktijk blijkt dat iets allang ergens in de wereld is bedacht. Het is de kunst om bestaande ideeën breder bekend te maken. Daarom vind ik het een uitstekend initiatief van CorporatieNL om met de Digital Award kennis delen te stimuleren. De marktpartijen hebben daar uiteraard een commercieel belang bij. Dat mag en zo werkt het in onze economie. Maar het is ook gewoon mooi als met goede initiatieven de bedrijfskosten van corporaties naar beneden kunnen en de kwaliteit van de dienstverlening aan de huurders verbetert. Dit helpt corporaties om hun maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Uiteindelijk merken de huurders dit in hun portemonnee.”

Opnieuw juryvoorzitter

““Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”. Dit is een motto waar ik echt in geloof en voor ben gemotiveerd. Multidisciplinaire dienstverlening en kennis delen is een rode draad in mijn carrière. Daarom zet ik graag mijn netwerk in om contacten en kennis te delen voor de Digital Award. CorporatieNL heeft ook dit jaar weer gezorgd voor een breed samengestelde jury zodat ik zelf ook mijn netwerk en kennis van actuele ontwikkelingen weer vergroot. “Delen = vermenigvuldigen”. Met mijn rol als voorzitter kan ik corporaties helpen om hun maatschappelijke doelstellingen te bereiken. Mijn hart ligt bij de sociale volkshuisvesting, dus ik lever graag een bijdrage.” Aldus Piet.

Wat je verwacht van de deelnemers?

“Ik verwacht van de deelnemers dat zij met aansprekende, “leuke” projecten komen die verfrissend zijn en duidelijk gebruik maken van de digitale mogelijkheden van vandaag. We denken vaak dat het technologie van morgen is, maar de praktijk is dat “het” al bestaat. Commerciële partijen hebben via de Digital Award een fantastische kans om op een mooi podium te komen. Corporaties hebben eigenlijk de maatschappelijk plicht om te delen, immers alle corporaties staan voor dezelfde maatschappelijke doelstellingen. Corporaties zijn geen concurrent maar collega!”

De toegevoegde waarde van het mee doen

“Zakelijk zijn de voordelen voor de deelnemende commerciële partijen evident. Corporaties moeten vooral meedoen omdat kennis delen onderdeel is van het realiseren van de maatschappelijke doelstelling.”

Het succes van de awards

“Het initiatief van CorporatieNL voor de Digital Award helpt corporaties de bedrijfskosten te minimaliseren en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee te doen. Het is heel menselijk te willen vergelijken en de beste te willen zijn. De Digital Award helpt hierbij. Ik hoop veel mensen te zien op het congres.

Geef je op voor de CorporatieNL Digital Awards

Ben jij diegene die jurylid Piet en de rest gaat verrassen met jouw project? Geef je dan uiterlijk voor 15 juli 2017 op voor de nominatieronde. Op de Awardspagina kun je alle informatie terugvinden over het aanmeldproces en de gestelde criteria.