Belangrijke ingrediënten voor de digitale transformatie volgens De Woonplaats

Digitaal / 08 november 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Als teamleider ICT bij corporatie De Woonplaats weet Joop Schoppers als geen ander wat er speelt op het vlak van digitalisering. Hij ziet digitale ontwikkelingen zoals datakwaliteit en data-analyse (big data), robotisering (AI), Internet of Things, werken onder architectuur, overstappen van applicaties op eigen infrastructuur naar applicaties op cloud infrastructuur leveranciers (SaaS), meer aandacht voor security en privacy en een betere inrichting van contract- en servicemanagement. Hoe speelt De Woonplaats hierop in? En hoe kan jouw corporatie dat doen?

Joop tipt dat je vanuit het ICT-vakgebied kunt inspelen op bovenstaande ontwikkelingen door het onder de aandacht van bedrijfsvoering brengen en door deze initiatieven vanuit de bedrijfsvoering te ondersteunen. Ook belangrijk hierbij is de inrichting van de organisatie rondom informatievoorziening (proces- en informatiemanagement). En, tipt de ICT-specialist, zet kerngebruikers in voor verbeter- of innovatieteams.

Om als corporatie klaar te zijn voor de digitale toekomst, is er draagvlak vanuit de bedrijfsvoering een must, plus onderkenning dat innoveren noodzakelijk is, stelt Joop Schoppers. Maar ook veranderbereidheid en een flexibele inrichting van het IT-fundament zijn belangrijke ingrediënten voor de digitale transformatie.

Als Joop corporaties een gouden tip mag geven, dan is het “conformeer aan (markt)standaarden zoals CORA, VERA en in mindere mate BIC”.

Is jouw corporatie hier al mee aan de slag? Tijdens het Data Event spreken corporaties, gemeenten, wetenschappers en adviseurs over een gedegen datahuishouding waarin kwalitatief goede data als centraal element zorgt voor sturing en efficiëntie. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn. Bekijk het programma, de sprekers en de deelnemers.